Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

23 juni 2018

50 Handige Bespaartips om geld te besparen

50 Handige Bespaartips om geld te besparen

Op zoek naar manieren om te besparen? Een groot deel van uw inkomen gaat op aan dagelijkse uitgaven, vaak ongemerkt. Wie minder geld uitgeeft houdt meer geld over!

Veel mensen moeten bezuinigen ook nu wij uit de crisis zijn moet er nog gelet worden op de centen. Ook zuinigeman moet rustig aan doen met zijn geld. Hieronder een aantal Handige Bespaartips om goed op je centen te letten.


50 Handige Bespaartips

1. Neem eigen lunch mee naar het werk. En reken uit hoeveel je daarmee bespaart per week, maand, jaar. Eigen lunch is altijd goedkoper dan eten kopen in de kantine. Laat de kantine links liggen.

2. Pak als het even kan de fiets. Dat scheelt kosten aan brandstof of kosten voor openbaar vervoer. Fietsen is ook gezonder doordat je fysiek bezig bent.

3. Heeft u spaargeld en staat u rood? Maak dan geld over van uw spaarrekening naar uw betaalrekening. Rood staan kost meer dan sparen oplevert.

4. Laat uw betaalpas eens thuis. Als uw even van huis bent.

5. Wilt u iets heel graag hebben? Slaap er dan nog een nachtje over. Misschien denkt u er toch de volgende dag er anders over.

6. Koop geen dingen in de aanbieding die u niet nodig heeft. De supermarkt probeert u toch te verleiding om producten te kopen die u niet nodig heeft.

7. Koop juist heel veel van iets in de aanbieding als u die producten wel nodig heeft. Gebruikt u een product altijd en is het nu 1 + 1 gratis koop dan extra in zodat u daar geld op bespaard.

8. Kook zoveel mogelijk met seizoensproducten. Dat is gezonder en veel goedkoper dan  seizoensproducten die niet van het seizoen zijn. Koop aardbeien in de zomer en niet in de winter.

9. Ruim uw kledingkast op en verkoop kleding aan een vintage winkel of via Marktplaats. Zo verdient u nog geld aan oude spullen die u niet meer nodig heeft en het geeft een een opgeruimd gevoel en opgeruimd huis.

10. Knip 'lege' tandpastatubes door. Er zit altijd nog een restje in de tube die u er anders niet uit krijgt.


11. Koop een droogrek. Wasdrogers verbruiken veel energie en je was word droog zonder extra kosten.

12.Check of u overal in huis al spaarlampen heeft. Een spaarlamp kost geld bij aanschaf maar op langer termijn bent u goedkoper uit. Ook gaat een spaar of LED lamp langer mee dan een gloeilamp.

13. Neem contact op met uw internetaanbieder om naar goedkopere mogelijkheden te kijken. Dat kunt u ook doen met telefonie, energie enzovoorts. Na 1 jaar klant is je abonnement per maand opzegbaar door contact op te nemen krijg je vaak korting als je weer 1 jaar klant blijft.

14. Bedenk leuke uitjes die weinig of niets kosten. Zoals eten en drinken van huis meenemen en met mooi weer gaan picknicken in het park, strand of bos.

15. Stop muntgeld uit uw portemonnee in een (be)spaarpot. Zo spaart u ongemerkt geld voor later.

16. Dek uw tafel als in een restaurant. Het hoeft niet altijd geld te kosten om het leven mooi te maken en als het mooi oogt dan eet u ook smakelijker. Of eten lekker smaakt hangt namelijk van verschillende factoren af, zoals het bestek, het bord en de achtergrondmuziek. Kortom, bij het eten gebruik je onbewust al je zintuigen, niet alleen je smaakpapillen.

17. Ga na waar u uw geld allemaal aan uitgeeft. Kunt u bepaalde zaken eigenlijk best missen? Denk bijvoorbeeld aan loterijen, abonnementen en een onzinnige alles in een plus pakket met extra veel zenders.

18. Pak een cadeautje extra mooi in. Besteed hier aandacht aan, dat maak het persoonlijker en het ziet er mooi uit. Krijg u wel eens een cadeau? Bewaar mooi cadeaupapier voor later.

19. Verzamel het hele jaar door alvast cadeautjes voor verjaardagen en feestdagen. Zodat u niet op het laatste moment iets duurs moet gaan kopen. Zo kunt u rustig u slag slaan bij aanbiedingen.

20. Koop alleen de producten die op uw boodschappenlijst staan. In alle winkels proberen ze u te verleiden om meer te kopen zelf in de rij bij de kassa is het nog opletten geblazen met allerlei snoepgoed wat voor u ligt.


21. Bedenk bij alles wat u wilt kopen. Heb ik het ECHT nodig?

22. Kies een week lang bij alles wat u koopt voor de goedkoopste variant.

23. Een bladblazer, fiets of caranavalsoutfit nodig? Leen het bij een van uw buren of via peerby.com

24. Heeft u geld gespaard? Trakteer uzelf dan van dat geld op iets van u echt heel graag wilt hebben.

25. Zin in een theater voorstelling? Ga naar een try-out of matinee, die zijn vaak goedkoper dan reguliere voorstellingen.

26. Zoek uit waar iets goedkoper is. Soms kunt u door een eindje te rijden juist geld besparen.

27. Stel u zelf op de proef: hoeveel dagen lukt het u om GEEN geld uit geven?

28. Maak een maaltijd van producten in huis. Gebruik eens ingrediënten uit uw voorraadkast om een maaltijd te bereiden.

29. Zet in de douche een zandloper of kookwekker neer. Als de zandloper bovenaan leeg is of de kookwekker uitgaat is het tijd om te stoppen met douchen.

30. Ga minder douchen in de week. Door aan de wastafel te gaan wassen daardoor verbruikt u minder water, gas en stroom.


31. Sla je toiletpapier rol plat. Dan rolt ie minder makkelijk en gebruik je minder papier.

32. Houd je in het verkeer aan de regels!
Het voorkomt vervelende dure bekeuringen en het is ook nog eens een stuk veiliger.

33. Geef je kindje schoongemaakt fruit mee naar school, in plaats van die dure koeken. Het is goedkoper maar ook nog eens gezonder!

34. Geef je kindje water mee in fles of beker. In plaats van dure pakjes drinken vol suiker. Het is goedkoper maar ook nog eens gezonder!

35. Gooi gebruikte boterhamzakjes niet weg, maar gebruik ze als poepzakje voor de hond. Mits je natuurlijk een hond hebt…

36. Je auto kun je ook zelf wassen en misschien de ramen van je huis ook wel?
Scheelt veel geld als je niet naar de carwash gaat of een glazenwasser laat komen.

37. Iemand jarig? Het is niet altijd nodig een cadeautje te kopen. Wat dacht je van een cadeautje in natura? Misschien kun je iemand ergens mee helpen? Zoals: klusjes doen, een tegoed bon voor een zelfgemaakte picknick. Een mooier cadeau bestaat er niet!

38. Flextarier worden: Houd minimaal één keer per week een vegetarische dag. Goed voor je beurs, je gezondheid, de dieren en het milieu!

39. Als de shampoofles leeg lijkt, laat er dan een beetje water in lopen. Even schudden voor het gebruik en je kunt er nog een paar keer mee doen. Dit geldt natuurlijk ook voor conditioner, badschuim en douchegel.

40. Neem naar de bioscoop je eigen snoepjes en drank mee. Vaak willen ze het niet hebben en moet je dure snoep en drank kopen in de bioscoop. Maar neem je eigen eten en drinken mee in een onopvallende tas bijvoorbeeld in je handtas. Het scheelt een hoop geld!


41. Koop duurzaam (hout) speelgoed voor je kinderen. Hier kan lang mee gespeeld worden en gaat niet zo snel kapot als plastic speelgoed.

42. Drink kraanwater in plaats van flesjes water. Je krijgt geen gekken stoffen binnen zoals bpa, beter voor de plastic soup en kraanwater is 1000 keer goedkoper!

43. Vervang oude ramen met dubbele of driedubbele beglazing. Dit scheelt veel geld in de stookkosten, gemiddeld bespaar je 20% ermee.

44. Brand alleen licht op de plek waar je bezig bent. Alle andere lichten in het huis, kunnen gewoon uit.

45. Koop liever geen speelgoed waar batterijen in moeten voor je kinderen. Niet alleen de batterijen lopen snel leeg, maar ook je portemonnee! Heb je toch iets waar batterijen in moeten, kies dan liever voor oplaadbare batterijen.

46. Koop producten met een 35% sticker bij de Albert Heijn.Vaak zijn deze producten nog wel 1 à 2 dagen langer goed dan de houdbaarheidsdatum. Maar als ze nog in de schappen liggen, kan je ze sowieso dezelfde dag nog eten!

47. Kijk eens iets vaker naar de onderste vakken in de supermarkt. Een stuk goedkoper en vaak net zo goed als de A-merken! De basic pasta en rijst van de supermarkten zijn zo slecht nog niet!

48. Eerste repareren dan nieuw kopen. Koop niet meteen iets nieuws wanneer iets kapot is. Wie weet kan je moeder of je oma het nog repareren.

49. Stap over naar een sim-only abonnement. Is abonnement + smartphone afgelopen en is de smartphone nog in prima staat? Kies dan voor een sim-only abonnement.

50. Stel een wekelijks budget vast. Probeer iedere week een vast bedrag uit te geven aan boodschappen, kleding, persoonlijke verzorging en uitjes. Door je hier aan de houden wordt je bewust van je uitgaven en zul je minder geld uitgeven aan onnodig dingen.


Elke cent telt mee om geld te besparen! Zuinigeman wil graag Handige Bespaartips verzamelen en bundelen. Heb jij nog Handige Bespaartips laat deze achter in de reacties en dan komt jouw tip in het volgende deel van Handige Bespaartips.

Heeft u nog een Handige Bespaartip(s)?
  1. Mooie verzameling! Tip 24 klinkt wel een beetje als jezelf trakteren op een gebakje als je bent afgevallen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bespaartips om geld te besparen? Da's een beetje dubbelop... Tautologie...

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken