Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

9 mei 2018

Schulden: Adempauze om uit de schulden te komen

Schulden: Adempauze om uit de schulden te komen

Nederlanders die diep in de schulden zitten kunnen per 1 april 2017 een adempauze krijgen om orde op zaken te stellen. Ze ontvangen dan tijdelijk, maximaal zes maanden, geen brieven van deurwaarders, aanmaningen van de Belastingdienst of van bedrijven die vragen waar hun geld blijft.

Het zogenoemde moratorium (adempauze) kan helpen als het schuldhulpverleners niet op een gewone manier lukt om regelingen te treffen met deurwaarders, incassobureaus of schuldeisers.


Adempauze
Het stil zetten van de stroom invorderingsmaatregelen kan een schuldenaar met hulp van schuldhulpverlening de kans geven om alle zaken op een rij te zetten en tot een stabiele situatie te komen. Van daaruit kunnen dan betalingsafspraken worden gemaakt.

Schulden aan verhuurders en energieleveranciers hoeven tijdelijk niet afbetaald te worden. En de mogelijkheid van huisuitzetting wordt ook voor maximaal een halfjaar opgeschort. In die tijd mogen schuldeisers ook niet aankloppen om geld op te eisen of spullen in beslag te nemen.


Geld apart gezet 
In de adempauze van 6 maanden wordt dan door alle betrokkenen gezocht naar een redelijke oplossing. De persoon met schulden krijgt wel geld om van te leven (de beslagvrije voet) en de rest van het geld wordt apart gezet. Wat daar na het moratorium mee gebeurt wordt in overleg met de schuldhulpverlening van de gemeente beslist.


Financiële problemen?
Kunt u zelf uw financiële problemen niet oplossen en dreigt u schulden te maken? Neem dan contact op met uw gemeente voor hulp. Zo voorkomt u dat u bij ondeskundige of onbetrouwbare aanbieders terechtkomt. Bron: Rijksoverheid.nl
 1. Een mooi idee, maar praktisch nauwelijks uitvoerbaar. Tot op heden is er volgens mij geen breed moratorium toegekend. Voor werkende mensen met een grote reisafstand, (auto nodig) sowieso al geen mogelijk aangezien de kosten van de auto niet te betalen zijn van de beslagvrije voet.
  Op papier een mooi idee, in de praktijk valt het nogal tegen.

  Een schuldhulpverlener

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig hebben wij niet met schuldeisers
  En deurwaarders te maken
  We hebben schulden maar die worden elke maand netjes betaald
  Ik kan niet in de toekomst kijken maar hoop dat het ons lukt om schuldenvrij te worden
  Ik ben geen persoon die gauw om hulp vraagt maar dat hebben jullie wel kunnen lezen op mijn blog
  Die nu niet meer actief is
  Groetjes van Bloemplukster

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als vrijwillige penningmeester heb ik veel tijd besteed aan navorderen.
  Het kost geld, gedoe en nog eens gedoe. Mijn vrije tijd.

  Gerechtsdeurwaarder, schuldigen verhuizen snel. Ze emigreren zelfs. Bij emigratie ga ik niet naar de rechter. Verder wel.

  Vanaf half december tot nu ben ik bezig om schulden te innen.

  Ga geen afspraken aan als je ze niet na kan komen, lijkt mij handig.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken