Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

10 mei 2018

Boodschappen & weekmenu week 18

Boodschappen & weekmenu week 18

In deze week mega veel geld uitgegeven aan de boodschappen 147,78 euro, een hoop geld! Dat komt omdat ik vanaf afgelopen maandag tot en met vandaag (8 uur diensten) dagdiensten werk en na het werken in de hitte (lees geen airco!), heb ik geen zin meer om naar de winkel te gaan.

Vandaar dat ik van te voren in deze week al voor week 19 boodschappen gedaan hebt. Ik ben dol op aardbeien en deze kosten deze week 1,49 per 500 gram Hollandse/Spaanse. Afgelopen weekend en deze week 2,5 kg aardbeien gekocht en gegeten. Heerlijk!

Goed eten daar houden wij van
Ook nog 1 kg witte druiven, maar deze zijn nog lang niet op. En verder veel verse groenten zoals witlof 3kg, broccoli 1 stronk, 1 kg tomaten, 1 kg bananen, snoeptomaten, komkommers, andijvie. En veel ongebrande noten zoals cashewnoten en walnoten deze zijn best prijzig. 7 stevige spelt(meel)broden gekocht kosten nu net geen 2 euro per stuk. Goed en gezond (vooral groenten en fruit) eten kost behoorlijk wat geld. En heel veel producten zijn in prijs gestegen volgens mij.

Frisdrank
Aangezien wij veel visite hebben gehad en aankomend weekend nog familie blijft logeren hebben wij ook frisdrank gekocht. Mijn familie zegt wel eens jullie hebben ook nooit iets lekker te drinken in huis ze vinden koffie/thee/water en ranja niet zo lekker en houden echt van frisdrank. Lastig als je zelf bijna geen frisdrank drinkt.


Onze weekmenu van week 17

Maandag
Frietjes uit de airfry met broccoli en vegetarische kaasschnitzel.

Dinsdag
Zelfgemaakte chili Sin Carne met veel groenten en pandan rijst.

Woensdag
Mijn jongste zusje en zoontje gingen mee eten. Noedels in zoetzure saus met broccoli, uien, knoflook en paprika. Met daarbij gebakken spiegeleieren en voor de vlees eters kipfilet blokjes.

Donderdag
Courgettes uit de oven, gevuld met Chili Sin Carne en zelf geraspte kaas geserveerd met pandanrijst.

Vrijdag
Gebakken krieltjes, witlof uit de oven en vegetarische kaas schnitzel / rundervink

Zaterdag
Maaltijdsalades met pasta fusili, ijsbergsla, tomaat, komkommer, ui met mosterd-dille dressing. Zachte Geitenkaas met honing voor mij en voor vriendlief garnalen. Later op de avond een tosti geitenkaas met zongedroogde tomaten en blaadje basilicum gegeten.

Zondag
Bbquen met vlees en vegetarische vervangers.

Merk jij dat dat prijzen in de supermarkten aan het stijgen zijn?

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken