Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

29 mei 2018

Gastblogger Femke | Je kunt je geld maar 1 keer uitgeven…

Gastblogger Femke | Je kunt je geld maar 1 keer uitgeven…

Al jaren ga ik met een goede vriendin enkele keren per jaar naar een warm land… Steeds hetzelfde warme land en sinds twee jaar ook steeds hetzelfde hotel (een fantastisch All- Inclusive hotel) omdat deze vriendin daar de man van haar leven heeft ontmoet. 

De laatste tijd liepen die reisjes een beetje uit de hand qua frequentie en ik besloot, met bloedend hart overigens, want het is daar zo heerlijk, om in de meivakantie (nu net voorbij dus) niet mee te gaan.

Nu even niet
De vriendin is sinds enkele weken getrouwd met de liefde van haar leven en neemt nu haar ouders mee naar ‘ons’ hotel om kennis te maken met hun schoonzoon.  Deze man moet inburgeren en dan een visum aanvragen en is dus nog wel even daar, maar de bedoeling is wel dat hij naar Nederland komt. Ik heb lang getwijfeld of ik wel of niet mee zou gaan, maar het geld hield me tegen…

Onkosten
Komende zomer ga ik wel weer mee, maar ik heb nu kosten te maken: Ik moet het dak van mijn huis laten vernieuwen en kreeg als klap op de financiële vuurpijl een enorme naheffing van Eneco. Wat een schrik was dat!

Wat had ik verkeerd gedaan? Slimme meter, Toon, ik heb het allemaal. Elektriciteitsverbruik hetzelfde als afgelopen jaren, maar gas… 175 % meer dan vorig jaar!

Wat? Na alles te hebben gecontroleerd, bleek de fout uiteindelijk te liggen bij het plaatsen van de slimme meter, nu ruim anderhalf jaar geleden: meterstanden zijn door monteur verkeerd opgenomen. Vorig jaar inderdaad extreem weinig verbruikt, nu dus verrekend.  ( Was nog wel zo trots op mij!) Van dat geld had ik nog wel een retourtje naar dat heerlijke hotel kunnen boeken…

Belangrijkere zaken
Nu is enkele weken geleden mijn 93-jarige moeder plotseling in het ziekenhuis opgenomen, dus ik ben nu zo blij dat ik niet geboekt heb… Het heeft zo moeten zijn.

Vakantiegeld
Het zal je niet verbazen, maar mijn vakantiegeld is nu dus grotendeels opgegaan in de betaling van de reis van aanstaande zomer. (over 7 weken!) Ik kan gelukkig ook nog sparen van het vakantiegeld en heb geen hypotheek meer en gelukkig geen euro schuld. Ik probeer een goede afweging te maken tussen sparen en op vakantie gaan. Volgens mij lukt dit redelijk.

Potjes
Ik heb een aantal potjes op de spaarrekening en spaar daar maandelijks een bedrag op, automatisch, en als ik aan het einde van de maand geld over hou ga het ook naar de potjes. Voor mij is dit een ideaal systeem.

Hoe doen jullie dat? Potjes of alles op de grote hoop?

http://www.indekantlijn.nl
 1. Ik heb geen potjes, maar sluis wel zo veel mogelijk geld door naar de spaarrekening.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook geen potjes of omslagsysteem maar zet het teveel over naar de spaarrekeningen net als Nicole.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik snap ook niks van die potjes. GEwoon altijd op je uitgaven letten...!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben juist gek op potjes, heb er een heleboel, geeft veel rust voor mij dat uitgaves waarvan je best weet dat ze komen nooit meer 'even niet uitkomen' doordat je gewoon het hele jaar er steeds wat voor aan de kant legt.
  Alleen ik vul potjes dus meteen aan het begin van de maand, blijft er wat over dan is het voor de algemene spaarrekening.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik werk zowel met een aantal "variabele lasten" spaarpotjes gekoppeld aan een Ing rekening als met 1 "opbouw-prepensioen" spaarrekening van een andere bank. Op de pp spaarrekening wordt maandelijks 1 volledig salaris gestort.
  De variabele lasten "potjes" worden maandelijks gevuld van het partnerinkomen naast het betalen van de vaste woon en levensonderhoudslasten. Dit werkt voor ons prima omdat we hierdoor niet snel onze spaarrekening hoeven aan te spreken. Dit geeft ons ook een rustig gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken