Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

30 mei 2018

Handige Bespaartips - 10 tips om geld te besparen - Deel 1

Handige Bespaartips - 10 tips om geld te besparen - Deel 1

Op zoek naar manieren om te besparen? Een groot deel van uw inkomen gaat op aan dagelijkse uitgaven, vaak ongemerkt. Wie minder geld uitgeeft houdt meer geld over!

Veel mensen moeten bezuinigen ook nu wij uit de crisis zijn moet er nog gelet worden op de centen. Ook zuinigeman moet rustig aan doen met zijn geld. Hieronder een aantal Handige bespaartips om goed op je centen te letten.


10 Handige Bespaartips

1. Neem eigen lunch mee naar het werk. En reken uit hoeveel je daarmee bespaart per week, maand, jaar. Eigen lunch is altijd goedkoper dan eten kopen in de kantine. Laat de kantine links liggen.

2. Pak als het even kan de fiets. Dat scheelt kosten aan brandstof of kosten voor openbaar vervoer. Fietsen is ook gezonder doordat je fysiek bezig bent.

3. Heeft u spaargeld en staat u rood? Maak dan geld over van uw spaarrekening naar uw betaalrekening. Rood staan kost meer dan sparen oplevert.

4. Laat uw betaalpas eens thuis. Als uw even van huis bent.

5. Wilt u iets heel graag hebben? Slaap er dan nog een nachtje over. Misschien denkt u er toch de volgende dag er anders over.


6. Koop geen dingen in de aanbieding die u niet nodig heeft. De supermarkt probeert u toch te verleiding om producten te kopen die u niet nodig heeft.

7. Koop juist heel veel van iets in de aanbieding als u die producten wel nodig heeft. Gebruikt u een product altijd en is het nu 1 + 1 gratis koop dan extra in zodat u daar geld op bespaard.

8. Kook zoveel mogelijk met seizoensproducten. Dat is gezonder en veel goedkoper dan  seizoensproducten die niet van het seizoen zijn. Koop aardbeien in de zomer en niet in de winter.

9. Ruim uw kledingkast op en verkoop kleding aan een vintage winkel of via Marktplaats. Zo verdient u nog geld aan oude spullen die u niet meer nodig heeft en het geeft een een opgeruimd gevoel en opgeruimd huis.

10. Knip 'lege' tandpastatubes door. Er zit altijd nog een restje in de tube die u er anders niet uit krijgt.

Elke cent telt mee om geld te besparen! Zuinigeman wil graag Handige Bespaartips verzamelen en bundelen. Heb jij nog Handige Bespaartips laat deze achter in de reacties en dan komt jouw tip in het volgende deel van Handige Bespaartips.

Wat is uw Handige Bespaartip(s)?
 1. Heb een maximumprijs in gedachten voor 'groente' en 'fruit' (voor de categorie dus, niet per soort groente), bijvoorbeeld €4/kg en koop niets dat duurder is.

  Geef slechts één dag per week geld uit.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maak een weekschema voor maaltijden en pas daar je boodschappen op aan.
  Ik bak brood,kook zonder pakjes en zakjes,maak mijn eigen wasmiddel en schoonmaakmiddel. Fikse besparingen die altijd doorlopen.Kruiden koop ik bij de toko.
  De tip om de uitgave voor groenten en fruit op eenzelfde bedrag te houden past niet bij mij. Ik wil goed eten,zeker groente en fruit. Dat haal ik op de markt of bij de toko.Kromme komkommers en wortels, scheve paprika's, stukken goedkoper dan de supermarkt maar net zo gezond. Koop seizoensgroenten en fruit en ga in je omgeving op zoek naar een boer die aan huis verkoopt scheelt ook. Als je heel veel heel goedkoop kan krijgen,een krat boontjes ofzo, weck ze of vries ze in.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke tips. Maar wat pas echt een verschil heeft gemaakt voor mij is niet die tube tandpasta openknippen, maar heel zorgvuldig alle vaste lasten nagaan en uitzoeken of het ook goedkoper kan. Denk dan aan bijvoorbeeld jaarlijks overstappen naar een andere energie aanbieder, overbodige verzekeringen opzeggen, zorgverzekering uitzoeken en in 1 klap met korting betalen enzovoorts.

  Dat is past ècht poundwise....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die tubes door knippen geldt voor iedere tube, of het nu tandpasta, haargel of mayonaise er zit altijd nog een boel in en de moeite waard ;-)
  En wat te denken aan -35% korting op bv vlees of groente.. gewoon de vriezer in als je het nog niet gaat gebruiken.

  Cadeautjes van te voren kopen, bv bij kruidvat hebben ze vaak 1,- tubes van bekende merken voor onder de douche, weg leggen en leuk verpakken als je cadeautje voor iemand nodig hebt.

  Wie het kleine niet eert..

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken