Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

2 mei 2018

Bezwaarschrift gemeentelijke heffingen toegekend

Bezwaarschrift gemeentelijke heffingen toegekend

In februari schreef ik er al eens over dat ik gemeentelijke heffingen moet betalen van mijn vorige woning die al maanden geleden verkocht was.

Een bedrag van 291,67 euro ging ik dus ook echt niet betalen en daarom moest ik een bezwaarschrift indienen met bewijs dat deze woning verkocht is aan iemand anders.

Bezwaarschrift toegekend
Afgelopen weekend plofte op de deurmat een brief van de Gemeente Rotterdam. Een uitspraak op het bezwaarschrift wat ik had ingediend in februari. Daarin staat dat de beslissing is dat de aanslag en of beschikking wordt vernietigd, dus uw bezwaar geheel of gedeeltelijk wordt toegewezen.


Uitspraak
Naar aanleiding van uw bezwaarschrift hebben wij onderzoek gedaan en bronnen geraadpleegd. Uit het onderzoek blijft dat u gelijk heeft. Daarom zullen wij de WOZ-beschikking en aanslag(en) vernietigen. Wij vertrouwen er op u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd over de beslissing op uw bezwaarschrift.

Gelukkig is het goed gekomen! En kost het mij geen geld.

Ook wel eens een bezwaarschrift ingediend?
 1. Wij hebben een onbebouwd stukje bouwgrond. Sinds een aantal jaren betalen wij hierop belasting omdat het een onbebouwd perceel is in een niet-vervallen verkaveling. Taksen verhogen elk jaar dat het perceel onbebouwd is. Binnenkort start er een sanering van ons perceel en enkele omliggende omdat er een grondvervuiling met mazout door nabijgelegen spoorweg is vastgesteld. Ik heb enkele weken geleden een bezwaarschrift tegen die taks ingediend want zolang perceel niet gesaneerd is, is het zo goed als niet verkoopbaar en indien wel tegen een heel grote minwaarde. Verzoekschrift is al meerdere weken aangetekend verstuurd maar nog geen reactie op gekregen..... Perceel hebben we al jaren maar bij aankoop was er nog geen sprake van het verplicht kunnen voorleggen van een gunstig bodemattest. Hadden we toen geweten wat we nu weten, hadden we dat stuk bouwgrond nooit gekocht als investering.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel ooit bezwaar gemaakt tegen de verhoging van de WOZ met 130.000 euro, en er toen ruim 100.000 verlaging op gekregen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed dat je hebt opgelet en bezwaar heb gemaakt.. je betaald altijd maar 1x.
  Wij betalen die rekening in 10 maanden, dan zijn het niet meteen van die klappers omdat bij ons ook de honden belasting en dergelijke in zitten worden het echt hoge bedragen en zo valt het mee.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken