Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

21 februari 2018

Bezwaarschrift ingediend gemeentelijke heffingen Rotterdam

Bezwaarschrift ingediend gemeentelijke heffingen Rotterdam

Ik kreeg een bericht op mijn overheid. Dit keer van de gemeente Rotterdam, Aanslagbiljet Gemeentelijke heffingen Belastingjaar 2018.

Dat is even schrikken zeg! Ik moet een aanslag gemeentelijke heffingen betalen voor mijn oude woning die verkocht is in oktober 2017.

Maar eens gebeld met de gemeente Rotterdam waarom ik gemeentelijke heffingen moet betalen terwijl ik geen woning meer in Rotterdam heb en daar ook niet meer woon.

Het gaat om de volgende aanslagen onroerendezaakbelasting eigenaren woning en rioolheffing woning. Een totaal bedrag van 291,67 euro.

De medewerkers van de gemeente zegt dat ik een bezwaarschrift digitaal of via de post kan indienen. Dit heb ik digitaal maar even gedaan en daarbij bewijs geüpload dat de woning verkocht is en niet meer op mijn naam staat.

Ben benieuwd hoe dit afloopt en wanneer ik een reactie krijg op mijn bezwaar. We worden steeds meer gedwongen door de overheid om digitaal te gaan, maar mij volledig (digitaal) uitschrijven in de gemeente is te moeilijk.

Ook wel eens bezwaar gemaakt bij de gemeente?
 1. ict, en gemeenten/rijk gaan niet samen. Zie je ook aan bv de ophef rond frauderende boeren. Grote koppen in de krant dat er 2100 boeren geblokkeerd werden wegens grootschalige fraude met kalveren...bleek een fout in het computersysteem...er zijn slechts 100 fraudeboeren(op de 35000) Niet dat dat goed is, maar als blijkt dat het een computersysteem(van het rijk dus) fout is zie je die grote koppen in de krant niet he.

  Hopelijk heb je snel duidelijkheid over de aanslag. Heb je wel een bevestiging gekregen van je verweer?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ontvangstbevestiging heb ik ondertussen ontvangen, dit duurt namelijk een aantal weken. Ondertussen een uitstel van betaling.

   Verwijderen
 2. Hey dat is raar, je betaald nl gemeente belasting in de woning waar je op 1 januari woont.. als je huis in okt dus verkocht was hoef je daar geen gemeentelijke belasting te betalen.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken