Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

28 april 2018

Waar let je op bij een mobiele telefoon abonnement?

Waar let je op bij een mobiele telefoon abonnement?

Een telefoonabonnement afsluiten is een belangrijk moment. Niet alleen vanwege dat mooie toestel, maar je zet ook jouw handtekening onder een contract. En zodra je hebt getekend, kun je er niet zomaar op terugkomen.

Wat kan er misgaan?
Als je een abonnement niet betaald, dan krijg je een herinnering. Als je na de herinnering nog niet betaalt, krijg je een  waarschuwing dat het abonnement wordt beëindigd of dat je niet meer kunt bellen.

Als je dan nog niet betaalt, wordt het telefoonnummer geschorst en moet je in één keer de rest van het abonnement betalen. Afhankelijk van de hoogte van je abonnement krijg je een schuld.

Als je abonnement wordt beëindigd zoals hierboven staat, dan word je aangemeld bij Preventel. Dat is een soort zwarte lijst, waardoor je geen andere abonnementen meer kunt afsluiten.

Kies je ervoor een telefoon in termijnen te betalen, en is het toestel duurder dan 250 euro? Dan is dit een vorm van krediet en vindt er een registratie plaats bij Bureau Krediet Registratie.


Wat moet je wel doen?
Vergelijk de verschillende opties, vraag advies en lees óók de kleine lettertjes in het contract.

Kies een abonnement dat bij je past en dat je kunt betalen, ook nadat eventuele kortingen in de eerste maanden zijn afgelopen!

Houd je verbruik in de gaten: je belminuten, internetgebruik en berichten. Veel providers hebben een eigen beltegoedstatus-app, waarmee je het aantal belminuten, sms’jes en verbruik kunt inzien.

Sluit nooit een abonnement af voor een ander! Als je  dat doet en het gaat mis, dan ben jij verantwoordelijk en komt jouw naam op de zwarte lijst!
  1. Wij hebben prepaid, wel makkelijker.
    En bijzondere dingen bv op het internet dan pakken we de pc.
    Wij verbruiken 3 euro per maand aan bel kosten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb een sim-only met alleen bellen en smsen ;-) betaal 3,02 per maand, heb wel een smart phone maar bewust geen internet abonnement op mijn telefoon.

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken