Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

27 maart 2018

Aangifte inkomstenbelasting 2017 gedaan

Aangifte inkomstenbelasting 2017 gedaan

Samen met vriendlief hebben wij de aangifte inkomstenbelasting afgelopen vrijdag gedaan. Nou ja niet wijzelf maar naar een administratieve dienstverlener zijn wij geweest.

Alle papieren die wij nodig hadden voor de afspraak hadden wij verzameld en netjes in de mappen gedaan. Deze hebben wij meegenomen en na een gesprek van een uur stonden wij weer buiten.

Belastingman
Door de verkoop van mijn woning in Rotterdam en de koop van onze nieuwe woning in de Flevopolder, werd het te lastig om zelf de belastingaangifte in te vullen. Vandaar dat wij dit jaar naar de 'belastingman' zijn gegaan.


Zorgtoeslag
De zorgtoeslag moeten wij bijna volledig terug betalen. Maar gelukkig wordt dit verrekend bij de belastingdienst met de aangifte inkomstenbelasting 2017. De zorgtoeslag van 2018 is al gestopt, daarover moeten wij een klein bedrag terug betalen. Dat bedrag heb ik al terug betaald.

Ik had nog 2 maanden kunnen wachten met terug betalen of elke maand een klein bedrag terug betalen, via een betalingsregeling met de belastingdienst. Maar tegenwoordig betaal ik mijn rekeningen op tijd en het hele bedrag in 1 keer.


Geld terug
Omdat wij een woning gekocht hebben krijgen wij daardoor allebei nog een mooi bedrag terug. Dat is mooi meegenomen. Ik moet het altijd eerst zien op papier en op de bankrekening voordat wij ons 'rijk' rekenen.

Ik heb afgelopen maandag even gekeken op de site van de belastingdienst. De aangifte inkomstenbelasting is ontvangen. Voor 1 juli krijgt u bericht van ons. Daar wachten wij dan maar eerst op.

Hebben jullie al de aangifte inkomstenbelasting 2017 ingevuld?
  1. Nog niet. Wij mogen morgen onze papieren afgeven en laten invullen, ook omdat we vorig jaar een huis hebben gekocht. Andere jaren deed ik het altijd zelf hoor. Ben ook benieuwd of en hoeveel we terug krijgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij moeten de papieren nog inleveren bij onze belastingadviseur. Dit staat op het punt te gebeuren. Hopelijk kan hij snel tijd vinden om het voor ons in te vullen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb al wel aangifte gedaan, maar vind het onhandig dat ik van het jaar daarvoor nog steeds geen definitieve aanslag heb ontvangen.

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken