Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

28 maart 2018

351,02 euro uitgegeven aan boodschappen in februari

351,02 euro uitgegeven aan boodschappen in februari

Maart 2018 is bijna alweer voorbij, maar ik had nog niet onze maandelijkse boodschappen van februari op Zuinigeman gezet. Deze maand hebben wij 351,02 euro uitgegeven aan de boodschappen.

Gemiddeld aan boodschappen
Gemiddeld gaven wij vorig jaar per maand 386,26 euro uit aan boodschappen. Wij willen dit jaar minder geld gaan uitgeven aan boodschappen. Door op te letten en groot inslaan bij aanbiedingen, iets minder luxe producten te kopen, proberen wij te besparen.


Minder uitgegeven dan gemiddelde 2017
Als ik deze maand vergelijk met het gemiddelde van vorig jaar, dan hebben wij 35,24 euro minder uit gegeven. Als wij dit elke maand vol houden dan houden wij toch een mooi bedrag over. Van dat bedrag kunnen wij weer anderen dingen van doen zoals een weekendje weg of een eetbare tuin aanleggen.

Februari
Week 5 - € 83,82
Week 6 - € 130,78
Week 7 - € 16,70
Week 8 - € 117,17
Totaal bedrag van € 348,47


Nu komt het bedrag met de titel niet. Een verschil van 2,55 euro. Wat blijkt nu ik had ook oranje koeken contact gekocht had en die had ik volgens mij nergens mee geteld in de week boodschappen maar wel in excel bestand.

Uiteindelijk 351,02 euro uitgegeven aan boodschappen in februari. Dat is uiteindelijk nog een flink bedrag voor 2 personen.

2018
In de maand januari gaven wij 326,77 euro uit.

Probeer jij ook te besparen op de wekelijkse/maandelijkse boodschappen?
 1. Het is misschien nog een flink bedrag, maar je hebt dus toch voor een euro per dag minder boodschappen gedaan! Wij zitten al jaren rond de 300 p/m. Rond verjaardagen en bij grote inkopen iets hoger, de maanden daaromheen lager. Maar ik moet bekennen dat ik het niet zo goed bij hou als jij, dus misschien glipt er her en der een uitgave tussendoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik pin iedere maand 400 euro, 80 euro per week, ik reken met 5 weken per loonperiode. Ik pak altijd op de vrijdag "nieuw" geld. Wat er nog over is van de vorige week, stop ik in een potje en dat heeft na een jaar bijna 80 euro opgeleverd! Daar gaan we lekker van uit eten :-)
  Sommige weken redden we het niet hoor, dat ligt er helemaal weer aan wat er aangevuld moet worden, maar de normale wekelijkse boodschappen lukt prima. We maken sinds een paar weken een weekmenu, waar ik eerst totaal niet aan moest denken, maar het bevalt zo goed!! En scheelt weer een stuk geld hoor, echt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zitten tegenwoordig met 3 personen rond de €7,50 per dag aan eten. Ik denk dat dat nog meer omlaag gaat omdat ik nu mijn eigen brood kan bakken ( scheelt zo een €6 per week zeker met duur speltbrood).
  We maken ook een weekmenu en hebben zo af en toe kliekjesdag. Dan gaat de vriezer leeg en eten we allemaal wat anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi bedrag . Daar gaan wij het niet mee redden. Maar wij zijn dan ook met 5 personen. Zou dit jaar wel willen besparen op de boodschappen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wij gaven zo'n 400 euro uit afgelopen maand. Vond ik heel netjes met 2 verjaardagsfeestjes.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken