Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

24 januari 2018

Strenge brief van de gemeente

Strenge brief van de gemeente

Van onze gemeente kregen wij recent een brief met 2 formulieren. Over hoe wij het huis hebben gekocht en als er gebreken zijn geweest, wat de vraagprijs was en wat wij ervoor betaald hadden.

Ik vond dat een beetje overbodig... ik dacht een enquête formulier. Maar in de brief stond dat wij dit verplicht moesten invullen en een taxatierapport moesten sturen. Dat was allemaal nodig om de gemeentelijke belastingen te berekenen. En niet invullen kon niet want dan was ik strafbaar!

Het gekke is dat alle brieven van de gemeente, provincie, waterschap of overheid voor mij bestemd zijn en op mijn naam staat. Vriendlief wordt nergens vermeld terwijl hij voor de helft eigenaar is.

Zal dat te maken hebben dat ik 29 jaar jong ben. En vriendlief 3 jaar jonger is? En dat ze denken bij alle instanties dat ze de post maar op naam zetten van de oudste die op het adres woont.

Vriendlief vind het maar raar dat hij nergens in de brieven benoemd wordt.

Om terug te komen, formulier is maar opgestuurd samen met het taxatierapport. Ben benieuwd wat de kosten zijn van de gemeentelijke heffingen en het waterschap.
Heeft u al een brief ontvangen van de gemeentelijke belastingen?
 1. Hier nog geen gemeentelijke belastingen ontvangen. Deze komt meestal medio februari.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat hebben wij ook al jaren: samen en huis gekocht en alle officiële correspondentie gaat naar mijn vriend. Ik heb gevraagd of dit anders kon maar dat kin niet. Zelfs die van de zorgverzekering die ik afgesloten heb via mijn werk! Inloggen om bij de officiële info te komen kan alleen via zijn digi-d. Erg raar vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij ons staat dit soort correspondentie ook op naam van mijn vrouw, omdat zij een jaartje ouder is.
  Zulke brief hebben wij ook ooit gehad. Beste vreemd, de aanschafprijs kunnen ze denk ik via het kadaster of belastingdienst opvragen, en de bouwkundige staat is zeer subjectief. De ene vind het een bouwval, de ander een droomhuis.
  Zinloze bureaucratie dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier al dat soort post op mijn naam en ik ben de jongste.begreep dat het ook de volgorde op de koopakte wordt gehanteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb hem ook al binnen, betaal ongeveer hetzelfde als vorig jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hebben wij vorig jaar bij de aankoop van onze woning ook gehad! Alles staat op mijn vriend zijn naam, bij de gemeente staat hij ook als hoofdbewoner geregistreerd. Ik denk dat het daarmee te maken heeft dat jouw vriend niet genoemd wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij krijgen 2 rekeningen voor gemeentelijke belastingen. Woning staat op mijn naam, dus de rekening voor WOZ ook. De overige gem.belast. zoals afvalstoffenheffing en hondenbelasting staan op een aparte rekening, op naam van mijn man. Hij is ouder, en dus hoofdbewoner??

  BeantwoordenVerwijderen
 8. We hebben deze brief ook wel eens gekregen voor twee huizen die we gekocht hebben, ook voor de bepaling van de WOZ. Al stond daar niet in dat het strafbaar was, wel verplicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dezelfde brief wel eens gehad, hier gaat de ene brief naar Meneer en de andere naar Mevrouw. Na een belletje hebben ze alle brieven voortaan aan Meneer geadresseerd, wel zo handig met de digitale overheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het gebeurt inderdaad vaak bij gemeenten en andere instanties dat er slechts één persoon in de aanhef staat. Meestal de oudste volgens mij. Want dat kan niet anders in het systeem, zeggen ze dan. Persoonlijk vind ik dat in het digitale tijdperk volkomen flauwekul. De gemiddelde kleuter kan alles voor je aanpassen maar de instanties slagen daar niet in! Ik vind het idioot. Maar goed, als je in de officiele papieren maar wel allebei gemeld staat dan is er verder niet echt iets aan de hand. Maar het blijft raar.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken