Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

3 februari 2018

Bloggers die ik ook volg (11)

Bloggers die ik ook volg (11)

Regelmatig kom ik blogs tegen die ik ga volgen en toevoeg op Zuinigeman, onder het kopje Mijn lijst met blogs. Aan deze lijst zijn onderstaande bloggers toegevoegd.

Het zijn vooral bloggers die bloggen over geld, besparen, bezuinigen, financiële onafhankelijkheid en eerder stoppen met werken.

Hieronder worden een aantal bloggers uitgelicht die ik volg.

Geldelijk.nl
www.geldelijk.nl
Over mij: Papa, partner, ICT-er, impulsief, manusje van alles… Zomaar wat woorden die zeker van toepassing zijn op mij en die regelmatig terugkomen in de blogs op dit domein.

Het domein geldelijk.nl heb ik opgericht uit mijn interesse voor geld, hoe gek dit misschien ook klinkt. Niet zozeer dat ik verslaafd ben aan geld, of dat ik de valuta zelf nou zo interessant vind, maar het idee hoe geld je onafhankelijk kan maken, kan zorgen dat je vrij bent om te gaan en staan waar je maar wilt.

Regelmatig zal ik hier tips en mijn visie geven over alledaagse manieren om geld te besparen. Volg je mij tijdens mijn avontuur naar financiële onafhankelijkheid?

linhypnaar0.blogspot.nl www.linhypnaar0.blogspot.nl
Hallo beste lezer, Voor mezelf en de geïnteresseerde huizen-"bezitter" leek het me leuk en handig een blog (op 24-01-2015) te openen over het versneld aflossen van mijn schuld: de hypotheek.

Op 16 oktober 2014 was de sleuteloverdracht en door een flinke som eigen geld in te brengen kwam het hypotheekbedrag uit op €190.000,-. Gekozen voor de meest agressieve vorm van aflossen: lineair tegen een variabele rente van 2,25%. Extra aflossing van €1000,- De extra aflossing die ik voor november had bedoeld werd pas op 31 december verwerkt: voor de 10e van de maand moet de extra aflossing zijn doorgegeven via een scan van een formulier. Stand van de hypotheek op 31-12-2014: €187.944,44. Gezien de W.O.Z. waarde van €188.000,- kan ik zeggen dat ons huis nu boven water staat!

Zonder extra aflossingen is de reguliere maandelijkse aflossing dus €527,78. Daar bovenop uiteraard nog de rente, die de eerste hele maand €356,25 bedroeg. Bij een lineaire hypotheek daalt de rente en dus de (bruto) maandlast.

Op dit moment is de hypotheek op 01-2018: €154.326,25.

Mijn inspiratiebron was o.a. Gerhard Hormann. (Naast het ingeboren gezonde verstand dat leningen zo veel mogelijk vermeden dienen te worden en te alle tijde dienen te worden afgelost).

Welke bloggers volg jij?
  1. Leuk dat je ook andere bloggers promoot!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor de promotie! Overigens heb je (foutief) het jaartal 2015 toegevoegd aan de datum van de sleuteloverdracht (16 okt). In de oorspronkelijke tekst stond geen jaartal, maar zou 2014 moeten zijn. :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken