Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

24 februari 2018

Rioolverstopping voorkomen door een maand abonnement

Rioolverstopping voorkomen door een maand abonnement

Vorige week rond etenstijd (17:30 uur) iemand aan de bel een verkoper. Ik weet niet waarom, maar ze komen altijd ongewenst en rond etenstijd.

Een jongen gozer stond voor de deur, met een heel verhaal over riolering en dat ze alle buizen in huis vanaf de zolder tot aan de afvoer buiten kunnen door spuiten. Want je wilt toch geen verstopte riool? En ik zie dat het vorig jaar een huur huis was en dat jullie het nu gekocht hebben. Is toch wel verstandig dat het gemaakt kan worden... als het nodig is... voor maar 10 euro per maand en 2 jaar lang betalen, komen wij 1 x langs en binnen 2 jaar problemen dan komen wij langs van rioolservice.

Ik zei dat ik niet doe aan maand abonnementen, maar meneer u kan ook 240 euro in 1 keer betalen, nee dank u zei ik en de verkoper begon erover dat het al in onze gemeente 295 euro kost om een rioolverstopping te verhelpen.

Helaas zei ik dat ik er geen belang bij heb en als het verstopt raakt dan betaal ik het gewoon zo. En als het dan na 4 jaar bijvoorbeeld een verstopping gebeurd, dan heb ik toch weer 240 euro bespaard!

Ik vind deur verkopers irritant! Eerder had ik nog een sticker op de deur met verkopers niet welkom maar helaas heb ik deze niet meer.

Hebben jullie ook een hekel aan verkopers aan de deur?
 1. Ik heb een sticker :)
  Ik heb een map gemaakt met allerlei handige telefoonnummers van bedrijven die iets kunnen doen aan onderhoud of nood van het huis.
  Gebaseerd op goede ervaringen van kennissen. Opdat ik in nood niet bij de eerste de beste beunhaas terecht kom. Werkt super hoor.
  In al de dertig jaren huis-ervaringen nog niemand tegengekomen die rioolverstopping heeft gehad.Wel een keer iemand die net een huis had gekocht en er toen achterkwam dat de rioolleiding in de kruipruimte gebroken was. Hem kon ik vertellen dat dat onder verborgen gebreken viel en dat de kosten voor de oude huiseigenaar waren.
  Meest voorkomende en vervelende probleem is een cv die het niet doet. Daarom heb ik een kacheltje voor nood, dat scheelt al een boel kosten omdat je dan niet savonds of in het weekend iemand hoeft te laten komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kunt op internet zo'n sticker kopen dacht rond de 1,- per stuk.
  Zelf heb ik er ook eentje voor geen verkopers en collectanten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn vader gaat (als hij de tijd heeft) graag lange gesprekken met deze mensen aan; alleen gesprekken geen contract. Dat zegt hij overigens altijd netjes erbij aan het begin. Toch zijn ze meestal wel een beetje teleurgesteld als ze na een half uur praten nog steeds niks verkocht hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb een sticker via: nietaandedeur.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toevallig hadden wij het als VVE het erover, onze rioolbuizen zijn wel een punt van aandacht omdat deze al eerder en vaker problemen veroorzaken. Maar omdat we nog niet alles willen laten vervangen en dat op dit moment ook nog niet nodig is en omdat we het ook niet kunnen betalen hebben we bij de laatste VVE vergadering besloten om een bedrijf in te huren die 1 a 2 keer per jaar het rioolsysteem controleert. Zo zijn we de problemen voor en kunnen we anticiperen op eventuele lekkages. Deze zorgen ervoor dat het regelmatig wordt doorgespoten en men zal regelmatig met een camera zwakke punten controleren. Maar ook hier is er besloten (door de technische man) dat een mnd.ab niet nodig is. 1 a 2 keer per jaar is meer dan genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, ik kreeg 10 jaar geleden ook zo'n aanbod, ongeveer voor een zelfde prijs.
  Als ik daarvan gebruik had gemaakt, dan was ik nu ongeveer 1200 euro armer. Nog nooit heb ik een verstopping meegemaakt, in geen van alle woningen die ik in de afgelopen 45 jaar bewoond heb.
  Het lijkt mij overigens dat de riolering alleen tot aan de straat mijn eigendom en verantwoordelijkheid is en dat het daarna een zaak is van de gemeente. Ik betaal er jaarlijks rioolheffing voor!

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken