Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

14 februari 2018

Maandbedrag gas en stroom verhoogd

Maandbedrag gas en stroom verhoogd

Op 1 januari hebben wij onze maand bedrag voor gas en stroom verhoogd. Aangezien wij bij de vorige jaarafrekening flink moesten bij betalen.

Vriendlief vind dat maar niks dat wij moeten bijbetalen. Het maand bedrag is van 80 euro naar 130 euro gezet. Het advies bedrag van onze energieleverancier is 108 euro. Daar zitten wij nog ruim boven.

Een te laag bedrag per maand is niet fijn maar een te hoge maand bedrag ook niet, want ik wil niet onze energie leverancier spekken met geld zodat zij er rente over krijgen.

Vriendlief ziet het ook meer als een spaarpotje liever teveel betalen dan te weinig en aan het eind van de rit krijg je ook nog geld terug terwijl je er verder niet aan denkt.

Hoe doen jullie dat? Teveel, te weinig betalen of precies genoeg betalen per maand?
 1. Ik zit er graag ietsje boven. Nu moet ik nog bezien wat 't word, want verhuisd. Ons bedrag staat op de 140 p/m, maar ik zal 't zeker verlagen als we veel terug krijgen. Maar niet lager dan 120

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Liever te veel. Dat geld terug krijgen voelt altijd een beetje als gratis geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ietsje erboven maar het grootste verschil stort ik naar onze spaarrekening...als ik bij moet betalen is het er daar zo vanaf...em zo niet een extra potje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik betaal liever te weinig maandelijkse bijdragen of te hoge maandelijkse bijdragen. Ik houd er rekening mee dat ik bij de jaarlijkse afrekening geld zal moeten bijbetalen en ben daarop voorzien.
  Als de maandelijkse voorschotfactuur te hoog is, geef je als het ware een gratis lening aan de energiemaatschappij en dat wil ik niet....liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik betaal liever teveel, je krijgt het toch terug tenslotte.Ik kreeg dus ook altijd terug, precies tussen de twee verjaardagen van de kinderen in. Heel handig. Sinds de kids uit huis zijn gebruik ik dat geld van teruggave voor isolatie en zonnepanelen. Elk jaar weer iets bijkopen op het gebied van besparing. Ik heb nu vier zonnepanelen, volgend jaar kunnen er twee bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. liever net ietsje meer wij betalen 65 euro per mnd en we krijgen nog terug :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij betalen nu €67 per maand. Ik verwacht dat dit bedrag ongeveer €30 te hoog is, maar of dat dit klopt weet ik niet. Tot deze maand betaalden we €77. Deze maand zijn we overgestapt naar een andere aanbieder. Zodra de eindafrekening binnen is kan ik een goede inschatting maken wat we paar maand kwijt zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik betaalde eerst altijd teveel onder het mom van leuk spaarpotje. Toen een tijd net te weinig en spaarde ik zelf maandelijks in een reservepotje. Maar de laatste jaren betalen we eigenlijk bijna exact het juiste bedrag

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken