Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

10 november 2017

Jaarnota gas en energie vorige woning

Jaarnota gas en energie vorige woning

Van onze vorige huis hebben wij op 16 oktober de meterstanden door gegeven. En gisteren kregen wij de jaarafrekening van 13 maanden, in de periode van 16-09-2016 tot 16-10-2017.

Wij hebben 3.025 kWh aan stroom verbruikt en 868 m3 aan gas verbruikt, in 395 dagen. 1138 kWh hebben wij in mindering gekregen van onze winddelen.

Ik betaalde een lage maandbedrag wat nog gebaseerd was op 1 persoon en ondertussen waren wij al met zijn tweeën. Doordat lage maandbedrag moeten wij nu bijbetalen, dat is wel wat minder. Ik betaal liever niet teveel aan de energie bedrijven en doe het liever achteraf.

Het bedrag dat wij moeten bijbetalen is € 273,85. En daar hebben wij al rekening mee gehouden. In  onze nieuwe woning is ons maandbedrag nu veel hoger. Ook omdat wij geen benedenwoning meer hebben maar een eengezinswoning op een hoek. 
 1. Houd je in het nieuwe huis ook wekelijks of maandelijks de meterstanden bij? Geeft je een handvat en inzicht in wat je nu verbruikt...Zelf doe ik het elke week, in Energiemanageronline. En ik noteer het in de papieren agenda(voor als die site ooit crasht ofzo)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Energiemanager wel gebruikt tot de slimme meter. Vanaf morgen zal ik elke week de meterstanden van de week ervoor op deze blog zetten.

   Verwijderen
 2. Dat is een behoorlijk verbruik. Hier hebben we nog geen 1600kwh verbruikt met z'n 2en(inmiddels 3) en nog geen 700m3 gas, in een niet zo goed geïsoleerde tussenwoning ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Was een benedenwoning met ook nog 6 maanden enkelglas in de woning en geen vloer isolatie. En koken op inductie kookplaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het ook nogal een stevig stroomverbruik. Gas valt alleszins mee. Wij verbruiken met zijn tweeën ongeveer 1800KWh op jaarbasis. Dit terwijl we met de zonnepanelen zo'n 3300-3400KWh op wekken elk jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij moeten ook een deze dagen onze standen door geven.
  Wat betaalde jij in je vorige huis aan de energie per maand?

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken