Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

18 januari 2018

Zuinigeman van http naar https

Zuinigeman van http naar https

Zuinigeman.nl maakt gratis gebruik van blogger.com en vorig jaar heb ik mijn eigen domeinnaam gekoppeld. Na het koppelen bleek dat ik van een beveiligde https verbinding naar een http verbinding ging.

Omdat Google, de eigenaar van blogger het niet toestaat om https te gebruiken met een eigen domeinnaam.

Maar sinds 14 januari 2018 heb ik mijn blogger blog met eigen domein een https verbinding kunnen maken. En staat er voor de domeinnaam nu een groen slotje.

SSL is een veilige verbinding zodat vertrouwelijke informatie versleuteld wordt verzonden en gegevens niet onderschept kunnen worden. Bezoekers van de website kunnen in de adresbalk aan de HTTPS letters zien of een site een SSL-certificaat heeft en dus beveiligd is.

SSL staat letterlijk voor Secure Sockets Layer wat betekent dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een server en een internet browser waardoor de gegevens beveiligd worden.

In één oogopslag weten ze met wie ze te maken hebben, cruciaal voor extra vertrouwen – en omzet.  Https staat voor HyperText Transfer Protocol Secure. Bij gebruik van https worden gegevens op de website versleuteld, waardoor verstuurde gegevens niet uit te lezen zijn zonder het encryptie-algoritme te kraken.

De blog van Zuinigeman.nl is dus weer beveiligd met een veilige https verbinding. Google plaatst een een website met een https verbinding hoger in de zoekresultaten dan een website met een http verbinding.

Hoe ik dit heb gedaan leg ik binnenkort stap voor stap uit.

Heb jij ook een (https) SSL certificaat op je blog?
  1. Goed bezig. En jazeker heb ik een SSL verbinding naar mijn blog. Veilig bloggen is belangrijk :) En hoog in Google ranglijsten mogelijk nog belangrijker.

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken