Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

11 december 2017

Mijn computer werkt(e) niet meer

Mijn computer werkt(e) niet meer

Op zondag schrijf ik vaak al een aantal berichten voor mijn blog. Alleen deze zondag ging het niet al te lekker want mijn computer werkte niet! En ik kon geen berichten schrijven voor zuinigeman.

Vanaf een uur of 11:00 tot 18:50 uur ben ik bezig geweest met mijn oude iMac uit 2009. Internet was langzaam, Firefox en safari wilde niet opstarten, 1 foto weergeven duurde een kwartier. Ik dacht daar gaan al mijn bestanden. Snel USB-sticks opgezocht voor een back-up, maar ik kon niet alles overzetten USB-sticks waren vol.

Uiteindelijk via mijn telefoon nog wat opties gezocht totdat ik om 14:15 uur een bericht las om  "Het geforceerd herstarten van een Mac is vrij eenvoudig. Druk de aan/uit-knop (powerknop) in en houdt deze ingedrukt tot het Apple logo verschijnt, dit duurt ongeveer 10 á 15 seconden. Daarna kun je de knop loslaten en wordt de Mac opnieuw en geforceerd opgestart." En toen werkte mijn iMac uit 2009 weer als vanouds. Rond 14:30 had ik dit bericht geschreven en ondertussen was mijn computer alweer sloom en uitgevallen tot 18:50.

Vorig jaar bleek mijn computer ook traag, toen heb ik 4 GB werkgeheugen erbij geplaatst en werkte mijn computer weer naar behoren. Toch kreeg ik het er benauwd van dat mijn computer niet meer werkte en ik straks alles kwijt ben.

En om nou een nieuwe computer gelijk te kopen om blogjes te schrijven is mij ook te duur. En blogjes schrijven op de smartphone vind ik ook maar niets.

Een gedeelte van de zondag is verpest en ik wilde mijn computer wel naar buiten gooien, was er helemaal klaar mee! Terwijl ik best wel wat verstand heb van computers is het toch frustrerend dat het niet werkte. Mocht je mij de komende dagen missen dan ligt aan het mijn computer.

Ik ga even kijken naar de mogelijkheden van een back-up van de computer. Hoe maak jij een back-up van de computer bestanden?
 1. Back-up staat hier op een externe harde schijf.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb een externe harde schijf maar die gebruik in niet zo vaak. Belangrijke bestandjes zet ik meteen op een USB stickje. Uiteindelijk valt het wel mee wat je extra wilt bewaren. Voor mij werkt dat prima. Ik kom erachter dat ik niet zoveel bestanden hoef te bewaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, dat is vervelend inderdaad! Dan merk je pas hoe afhankelijk je van zo'n ding bent!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken