Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

13 december 2017

Minder werken! Hoe bevalt het?

Minder werken! Hoe bevalt het?

Per 1 november ben ik van 28 uur naar 24 uur gaan werken. Maar hoe bevalt het om 4 uur per week minder te werken?

Ik werk nu bijna 6 weken bij mijn nieuwe werkgever. En tot nu toe bevalt het goed, de tempo ligt er hoog en in de wijkzorg had ik meer tijd voor de cliënt dan in het woon-zorgcentrum waar ik nu werk.

Ook werk ik meer onregelmatig zoals avonddiensten wat ik niet zo fijn vindt. En 2 nachtdiensten heb ik ook al gewerkt (inwerken), daar ben ik ook niet erg blij mee. 1 nachtdienst per maand zal ik nog wel trekken maar na 2 nachtdiensten heb ik wel even tijd nodig om bij te komen. Eind december mag ik alleen (1nachtje) in de nacht werken en dat vind ik wel spannend.

Tot nu toe werk ik gemiddeld 4 dagen per week. Vorige week van Maandag tot donderdag de overige dagen vrij gehad. Deze week werk ik Maandag en dinsdag ochtend, woensdag late dienst, donderdag en vrijdag ben ik vrij en zaterdag een middag dienst en zondag een avonddienst. En volgende week werk ik alleen op dinsdag middag, woensdag dagdienst en donderdag 1 nachtje. Daarna 5 dagen vrij.

In de zorg werk je altijd meer in de drukke maanden (ik weet niet anders) zoals november, december en vakantieperiodes. 96 uur per maand moet ik werken en de maand december kom ik al over de 120 uur. Volgens het rooster systeem moet ik 72 uur werken in januari.

Hoeveel ik precies ga verdienen dat weet ik nog niet helemaal. Ook omdat ik meer onregelmatig werk krijg ik meer onregelmatigheid toeslag. En omdat ik mijn contract niet op tijd thuis ontving en daardoor geen loonheffingskorting kreeg.

Ik had uitgerekend dat ik netto 130 euro per maand minder ging verdienen. Als ik 4 uur per week minder werk van 28 uur per week naar 24 uur per week. Maar volgens mij word dat bedrag wat ik mis gecompenseerd door de onregelmatigheidstoeslag die ik krijg.

Eind deze maand krijg ik hopelijk mijn juiste loon en kan ik gaan uitrekenen, wat ik nu daadwerkelijk verdien met 24 uur per week werken.
 1. Wat minder werken lijkt me lekker, als je je oude salaris kan behouden.

  Maarre, heb je voordat je tekende bij je nieuwe baan niet uitgerekend wat je zou gaan verdienen?

  Succes in elk geval in de drukke periode!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 130 euro netto minder per maand. (Basis salaris) Als ik overdag werk. Nu ik avond en nachten werk krijg ik dus meer ORT. Wat ik uiteindelijk verdien dat weet ik niet.

   Verwijderen
 2. Misschien vind je het leuk mijn site mee te nemen inje leeslijst? http://www.minimalismeineengezin.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had je blog al gezien en gespot en staat op de lijst om toegvoegd te worden.

   Verwijderen
 3. Ik heb de afgelopen 4 jaar in de wijk gewerkt en ga per 1januari bij een polikliniek werken. Alleen dag diensten, geen weekenden en geen feestdagen. Geen ORT maar ik vind dat een prima ruil met geen avond en nacht diensten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het zal wel even wennen zijn om onregelmatig te werken maar misschien vind je het op den duur toch wel voordelen hebben.
  Euroman doet het al jaren.. weet eigenlijk niet beter, alleen de weekenden en feestdagen heb ik zelf nooit leuk gevonden maar hij vind geen probleem.
  Ben jij wel de feestdagen vrij of ben je ook de pisang, zorg gaat eigenlijk ook altijd door.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken