Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

21 oktober 2017

Eerste onderhouds kosten (lekkage) aan onze woning

Eerste onderhouds kosten (lekkage) aan onze woning

Twee weken geleden waaide het heel hard en het regende ook nog. Toen lekte er water in huis,  boven op zolder, dat vermoedelijk door het dak ging.

Een hele stuk vloer (beton) en de ventilatie-box was nat. Vanaf de CV/wasmachine aansluiting gaat er een kunstofbuis via het dak en de dakpan naar buiten. Dit is voor het ontluchten van de buis. Aangezien vriendlief dit ook niet vertrouwde en er de komende maanden het koud gaat worden, regenen en veel wind. Hebben wij onze vaste klusbedrijf (ZZP en oude buurman van vriendlief en vriendlief hielp hem wel eens bij een klus) ingeschakeld.

De klus meneer had wel even tijd tussen door. Afgelopen woensdag is hij in de ochtend langs geweest. Wij waren allebei niet thuis. Maar mijn schoonmoeder woont tegenover het klusbedrijf. En hij heeft de sleutel even opgehaald bij schoonmoeder. Zodat hij rustig even kon kijken naar het probleem van de lekkage.


Wat bleek nu, door de dakpan gaat de buis en afdekplaat. De dakpan was aan beide kanten kapot. En nog behoorlijk ook. Vandaar dat er ook makkelijk regen en wind naar binnen kon komen.

Gelukkig waren er nog oude dakpannen door de vorige eigenaren bewaard. En deze is ook gebruikt door onze klusser.


Dit is natuurlijk een (on)voorziene kosten post op het onderhouds-budget. Gelukkig hebben wij geld achter de hand voor deze onvoorziene kosten.

De rekening hebben wij nog niet maar die komt nog. Maar ik ben erg blij met een dicht dak!
Houden jullie rekening met onderhouds-kosten?
 1. Ja natuurlijk zou ik haast zeggen. Wij hebben een huis uit de jaren zeventig en iedere keer wordt er hier weer iets anders vernieuwd. Het ene jaar het platte dak van de garage, een ander jaar de boeiboorden gedeeltelijk vervangen etc. Ieder jaar wordt er iets aan het huis gedaan, zo blijft het netjes en goed onderhouden en zijn de kosten ook goed te overzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig heb je al een betrouwbare klusser! Dat is nogal moeilijk te vinden. Lekkage is heel vervelend, fijn dat het opgelost is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn altijd erg leuke dingen *not* ja wij houden er ook rekening mee dat er altijd iets kan op doen, we wonen hier nu 4.5 jaar en zijn de boel ook langzaam aan het opknappen... buiten de onverwachte dingen dan, die moeten gewoon meteen gebeuren zoals een lekkage.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij houden voor alsnog geen rekening met onderhoudskosten. Wij hebben een woning welke net 2 jaar oud is. Laatst is er nog een kleine lekkage onder garantie gerepareerd. Het is hier dus nog niet echt nodig. Hoewel je ook kan zeggen dat je alvast een buffer voor onderhoud aanmaakt, maar dat zien we later wel. Mogelijk wonen we hier niet zo lang meer, wie zal het zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken