Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

29 april 2017

Droogmolen in een kleine stadstuin

Droogmolen in een kleine stadstuin

Voor onze stadstuin hebben wij vorige maand een droogmolen gekocht, zodat het schone wasgoed buiten kan gaan drogen.

Om precies te zijn hebben wij een Brabantia droogmolen essential, 40 meter gekocht. Hij was in de aanbieding van 80 euro voor 40 euro tijdens de dolle dagen van de Blokker, dit was op dat moment ook de goedkoopste die ik kon vinden. Een aantal zaken gebeld van Blokker en uiteindelijk ergens bij een blokker zaak deze kunnen afhalen. liefst koop ik toch online, aangezien een winkel snel is uitverkocht met goede aanbiedingen.

Er zat een grondanker bij van plastic, deze moet in het beton gegoten worden. Daar hebben wij niet voor gekozen, wij hebben een week later een grond anker metaal gekocht bij de Hornbach voor 11,95 euro. Deze midden in het gazon geslagen, zodat je er geen last van hebt als je op het terras zit. De metalen grondanker kan je afdekken met een dopje.


In een stadstuin moet je immers slim met je ruimte omgaan. En staat de droogmolen ingeklapt in de schuur als wij hem niet gebruiken. En is de tuin weer netjes opgeruimd.

Gisteren een was gedraaid en de molen voor het eerst gebruikt. Aangezien het gisteren voor het eerst sinds weken de hele dag droog was. Ik had de was pas in de middag opgehangen en avonds was het wasgoed gedeeltelijk droog.

Ik vindt het ook prettiger dat de was niet op een wasrekje in de gang of woonkamer gedroogd moet worden, het vocht blijft dan toch in het huis hangen. En minder vocht in huis is beter voor het woonklimaat.

De warmtepompdroger die wij hebben gebruiken wij alleen voor handdoeken en het beddengoed.

Hoe drogen jullie de was?
 1. Mooi! ik zag het verschil met 2014, wowww! jullie tuin lijkt nu een beetje op die van ons. we hebben ook een klein tuintje :) Handig hoor, zo`n mooie droogmolen, veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meestal op zolder. Daar hangt 10 meter lijn en er staat een a rekje. De cvketel hangt er, er zit een ram op de kopse kant van het huis en een dakraam aan de zijkant, deze twee staan altijd op een kier. Ook zit er een pijp het dak op met een roostertje en een dakje. De deur staat er altijd open, de badkamerdeur staat altijd open tenzij er iemand in is en daar staat het raam altijd op de maximale ( 20 cm) stand open.
  Ik kan er makkelijk een spijkerbroekenwas, tricotspulwas en een 60 gradenwas kwijt. (7 kilo trommel)
  Ik heb ook een droger, die al drie jaar 1 keer per jaar een handdoekken en theedoeken was te drogen krijgt in oktober voor het geval ik in nood kom. En heel af en toe als het mooi weer is hangt de was op een 50 meter brabantiamolen in de achtertuin. Maar alleen als ik heel zeker weet dat het aan het eind van de dag droog is, anders kan ik er eerst 1 of 2 trappen mee omhoog naar de wasmachine, twee naar beneden naar de droogmolen in de tuin, twee omhoog naar de zolder om het verder te drogen en dan weer 1 of 2 naar beneden mee sjouwen om het op te ruimen.
  Meestal gebruik ik de droogmolen voor de dekbedden, wollen dekens, beddegoed en lappen stof die ik uitwas. Paar weken geleden was het overdag zonnig en het waaide in de achtertuin, toen kreeg ik alleen de spijkerbroeken en washandjes niet helemaal kastdroog in een dag ( nacht laten hangen en de dag erna afhalen ( toen was het droog).

  Onze achtertuin is groot genoeg on de droogmolen alleen weg te halen voor een feestje. Straks als het mooi weer wordt laat ik hem staan met een parasoljasje om.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Indien mogelijk droog ik de was zoveel mogelijk buiten op het balkon. Ik kan de was daar ook laten hangen als ik niet thuis ben omdat het balkon overdekt is.

  In de winter en met slecht weer droog ik de was binnen. Hiervoor heb ik nu een droogtoren gekocht, zodat het zo min mogelijk ruimte kost.

  Tot nu toe hoef ik geen droger.

  Een droogmolen in de tuin lijkt me ideaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb weinig keus: flat, klein balkon, 32 werkuren per week. Vind het prettig om was snel gestreken in de kast en het bed weer schoon te hebben. Dus: wasdroger. Misschien verandert het na december wanneer ik klaar ben met werken. Maar nu nog even niet. Vroeger had ik ook een droogmolen. Prettig om die lekker fris ruikende was van de lijn te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb een grote zolder waar ik de was lekker 1 of 2 dagen laat hangen. Genoeg mogelijkheden om te ventileren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als het ook maar even kan op mijn mini balkon aan de achterzijde, het hangt droog dus kan ik gewoon laten hangen. In de winter is het wat anders en dan moet het toch binnen.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken