Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

22 maart 2022

Streaming diensten goedkoop houden

Streaming diensten goedkoop houden

Netflix, videoland, NLZiet, Prime video, Discovery+, Disney+ en HBO Max, allemaal stroming diensten om een film of documentaire te bekijken. Het zijn allemaal streaming diensten die je in Nederland kan afsluiten.

Al deze diensten zijn niet gratis, heb je abonnement op 1 streaming dienst dan vallen de kosten wel mee. Maar heb je meerdere streamingdiensten dan stijgen de maandelijkse kosten. Maar het aanbod van films & series raakt versnippert over alle verschillende streaming diensten. Er worden series en films verplaatst / gekocht door andere streaming diensten. En door deze versnippering of dat je uitgekeken bent op een streaming dienst, zorgt ervoor dat je meerdere diensten gaat afsluiten.

Elke maand een andere streaming dienst


Het goedkoopst is om 1 streaming dienst aan te houden. Deze streaming dienst te delen met anderen en om de aantal maanden of per maand te gaan wisselen van bijvoorbeeld Netflix naar HBO Max. Tegenwoordig heb je ook afleveringen die je niet gelijk kan binge matchen maar komt er wekelijks een nieuwe aflevering online. Als je een aantal maanden wacht dan kan je de tv-serie in 1 keer bingewatchen.

Maar elke maand of om de aantal maanden alles stop zetten en veranderen zit ook niet iedereen op te wachten, vooral als je streaming accounts deelt met anderen.

Zo goedkoop mogelijk streamen


Wat je ook kunt doen is een aantal streaming diensten afsluiten en deze met anderen delen. Als je via een jaarbetaling doet krijg je nog meer korting zoals bijvoorbeeld Disney+. Ook kan je via een moeilijke route via VPN streaming diensten afsluiten via een ander land. In Turkije is Netflix maandelijks veel goedkoper dan in Nederland. Zuinigeman doet de betalingen regulier via Nederland.

Delen is tot nu toe de goedkoopste optie. En aanbiedingen van nieuwe streaming diensten in de gaten houden. Zoals HBO Max tot eind maart 2022, 50% korting voor altijd. En bij NLziet kost de eerste maand 0,01 cent.

NPOstart en VTMGO (België) zijn gratis opties om tv te kijken.

Kijk opties


Alle video diensten hebben ook een Apple TV app. Via de Apple TV hebben wij alle apps op tv en stream gebied. Wij vinden de streaming apps het makkelijkst via de Apple TV app. Familie en vrienden gebruiken de androïd app op hun smart televisie en dit werkt ook prima voor hun. Streamen via telefoon naar de tv kan natuurlijk ook doormiddel van chromecast of Apple TV. Zelf heb ik de VRT NU app (België) op mijn telefoon en dan stream ik het naar de televisie via mijn iPhone maar dat werkt niet altijd goed.

Welke diensten heeft Zuinigeman?


NLziet: Nederlandse programma’s van de publieke en commerciële zenders kijken zonder reclame en een groot archief om terug te kijken. Maken wij al jaren gebruik van.
Disney+: Uiteraard Disney film en series maar ook van Star.
Videoland: Nederlandse films en series vooral. Maar ook speciale videoland edities.
Discovery+: Stream TLC, Discovery, ID en nog veel meer.
Netflix: De eerste streaming dienst waar ik een maandelijkse abonnement op heb genomen.
HBO Max: Sinds 8 maart beschikbaar in Nederland en 50% korting voor altijd. (Zo zorgen ze ervoor dat je deze dienst niet zo snel opzegt)
Prime video: Gratis bezorging van amazon artikelen en video streamingdienst erbij.
VTM go: Gratis in Nederland je kan niet alles terug kijken maar er zitten leuke series op. Zoals ik vertrek uit Vlaanderen, Villa Zuid-Afrika en ze zeggen dat.
VRT NU: Gratis streamen via telefoon. Chateau Planckaerts, Factcheckers en allerlei films en series.

Wat zijn de maandelijkse kosten?Streaming diensten Per maand Per jaar
Netflix € 4,00
Prime video € 1,00
HBO Max € 1,33
Discovery + € 7,50
Nlziet € 7,95
Disney + € 22,48
Videoland € 4,00
Totaal € 18,28 € 29,98

Uiteindelijke betalen wij omgerekend 20,78 euro per maand aan streaming diensten. Netflix gedeeld door 3, Prime video door 3, HBO Max door 3, NLziet delen wij maar vragen wij geen geld voor. NLziet heeft vaak aanbiedingen zoals zomer abonnement 3 maanden voor 7,95 en wij doen met testen en dan krijgen wij ook vaak 1 maand gratis. Vragen wij geld voor NLZiet (2 schermen) dan kost het maandelijks € 16,80. Met onze internet abonnement van 30 euro per maand, komen wij per maand uit voor internet + TV op € 46,80. Wij kijken tv sinds 2017 op deze manier.(toen nog via knippr)

Bezuinigen op streaming diensten


Vooral als het slecht weer is dan mogen wij graag tv kijken en vooral in de wintermaanden. In de zomer maanden kijken wij minder televisie. Als ik 1 dienst moest opgeven dan zou het Netflix worden, want deze is wel heel duur geworden op maandelijkse basis. Disney+ en Discovery+ kunnen we wel zonder. Als ik 1 dienst mag houden dan kies ik toch voor NLZiet.

Hoeveel streaming diensten heb jij? Wat zijn jouw kosten per maand?
 1. Wij hebben alleen Netflix, omdat ik het anders te duur vind. Prima neem ik soms voor een korte proefperiode.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Netflix is de enige streamingdienst. Tot voor kort was ik 16 jaar lid van Pathe. Betere films, lekker uit. Maar ik merkte dat covid ook minder goede films had geleid, bovendien overwinter ik nu. Ik heb het opgezegd. Ik sluit niet uit dat ik in de toekomst weer een abonnement neem,
  Pathé thuis kregen we ter overbrugging, maar ik keek zelden.
  Ik heb een abonnement op de digitale kabel van Caiway. Omdat er bij mij een eindpunt van tram is. Dat stoort. Bovendien heb ik in huis alle kabels laten vernieuwen.
  Ik laat het maar even zo.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken