Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

30 juni 2020

Nieuwe energielabel aangevraagd

Nieuwe energielabel aangevraagd

energielabel aanvragen Onze huidige energielabel is uit 2016 en heeft de label C. Huiseigenaren die voor 1 januari 2021 een energielabel aanvragen, kunnen veel geld besparen. Nu kan je makkelijk online een energielabel aanvragen voor een koopwoning voor gemiddelde bedrag van 7,50 euro. Na 1 januari 2021 komt na de aanvraag een controleur kijken en dan kan de prijs oplopen tot bijna 200 euro.

Vriendlief had dit nieuws vernomen en gaf aan om een nieuwe energielabel aan te vragen. Een verschil van 7,50 euro of 200 euro vind ik wel heel veel. Ik vind het ook een onzinnig label, maar het is er eenmaal. Op verzoek van vriendlief toch maar eens hierin verdiept.

Wat is een Energielabel?


Het label laat de energieprestatie van de woning zien en maakt duidelijk welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. De labelklassen voor woningen lopen van A t/m G, 7 stuks. Woningen met een A-label zijn het energiezuinigst, woningen met een G-label zijn het minst energiezuinig. Het label geeft ook een overzicht van woningkenmerken, zoals het woningtype, isolatie, beglazing en verwarming. Een door u gekozen erkend deskundige beoordeelt het aangeleverde bewijs en registreert het label in de landelijke database ep-online.nl

energielabel woning
Labelletter Grenswaarden Energie-Index (EI) woningen
A Kleiner of gelijk aan 1.20
B 1.21 - 1.40
C 1.41 - 1.80
D 1.81 - 2.10
E 2.11 - 2.40
F 2.41 - 2.70
G Groter dan 2.70

Had je al een Definitief Energielabel?


Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw huis is. Als je vóór 1 januari 2015 al een energielabel had, staat dit geregistreerd in een officieel register van de overheid en geldt dit als definitief energielabel, mits het niet ouder is dan 10 jaar. Onze energielabel heb ik opgezocht via www.energielabelvoorwoningen.nl website van de rijksoverheid.

Van Energielabel C naar Energielabel A


Energielabel C hebben wij op dit moment. Wij hebben zonnepanelen (38,73 m2) geplaatst op onze woning en onze huidige glazen ramen zijn vervangen voor hr++ glas. Daar deze verbeteringen en het hebben van een mechanische ventilatie (stond uit gevinkt bij aanvraag 2016) komt onze woning nu uit op een energielabel A. Je vult gegevens aan, wij door middel van factuur en foto's van de zonnepanelen. Door de zonnepanelen ging de energielabel B naar energielabel A. Daardoor hebben wij nu een duurzame woning met het energielabel A. Deze energielabel blijft namelijk 10 jaar geldig.

Besparen op uw energierekening? Overweeg dan de volgende mogelijke maatregelen:
(Extra) isolatie van uw begane grondvloer.
Een zonneboiler voor het verwarmen van uw tapwater.
(Extra) isolatie van uw dak.
(Extra) isolatie van uw buitenmuren.

Bovenstaande tips kregen wij ook nog. Maar wij hebben nu toch een energielabel A? En A is het hoogste energielabel voor woningen. Dus gaan wij nu stoppen met het verbouwen en duurzamer maken van onze woning. Natuurlijk doen wij dat niet. Met extra isoleren kan je altijd nog jaarlijks geld besparen. En in de toekomst komt er vast wel een energielabel A+++ voor woningen, voor bedrijven bestaat dat al namelijk.

energielabel woning

Energielabel aanvragen voor 1 januari 2021


Je kan niet vooruitkijken dus hebben wij nu een nieuwe energielabel aangevraagd en gekregen. Als wij binnen 10 jaar gaan verhuizen of verhuren onze woning dan is een energielabel verplicht. Per 1 januari 2021 komt een controleur bij je woning kijken voordat je een nieuwe energielabel kan krijgen, door de controleur gaan de kosten omhoog. Terwijl je tot 31 december 2020 online een aanvraag kan indienen.

Dus hebben wij voor 1 euro een nieuwe energielabel aangevraagd via een erkend deskundige (dat denken wij) deze heeft het aangeleverde bewijs beoordeeld. Onze energielabel A is geldig tot juni 2030 en dat voor maar 1 euro! Een groot verschil met volgend jaar!
 1. Ik denk alleen interessant als je voornemens bent binnen 10 jaar te verhuizen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het voorlopig energielabel definitief maken via internet voor een paar euro kan wel maar het systeem is zo lek als een mandje. Heel fraude gevoelig. Maak mast foto van het glas van de buren bijvoorbeeld. Of van een nieuwe CV ketel bij vriend of bekende. Daar trapt elke zogenaamd erkend deskundige die een twee uurs cursusje gevolg heeft en nu goed mag keuren wel in. BELACHELIJK SYSTEEM. Goed dat het afgeschaft wordt. Krijgen de huizen eindelijk het label wat ze verdienen zodat ook evt kortingen bij banken op hypotheken bij goed label ook terecht zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het een goede tip! Wij zijn mogelijk van plan om binnen nu en 5 jaar te verhuizen, dus interessant voor ons!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik dacht ik ga dat ook doen voor 1 januari maar waar ik tegen aanliep was dat de deskundige de aanvraag afkeurde zonder reden en ook niet telefonisch bereikbaar is. Geval oplichting? Betaalde 6 euro

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken