Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

9 augustus 2019

Mijn eerste belegging

Mijn eerste belegging

Beleggen het moest er een keer van komen. In juni ben ik gestart met het beleggen van geld. Met een bescheiden bedrag van 50 euro ben ik gestart met beleggen bij Semmie. Daarmee heb ik de eerste stappen gezet in de beleggingswereld.

Zelf heb ik weinig kaas gegeten met beleggen. Beleggen van de boterham dat lukt wel zelfstandig maar geld beleggen is toch een andere koek. Maar door het volgen van andere financiële bloggers ben ik steeds wat wijzer geworden.

Mijn eerste belegging


Een beleggingsrekening heb ik geopend en er word automatisch belegd met de inleg. Ik bepaal zelf als ik minder, gemiddeld of meer risico wil nemen. Ik koos voor minder, het rendement kan oplopen tot 3,9%. Je kan ook je geld met beleggen volledig verliezen, daarom beleg ik maar met klein bedrag op dit moment.

Beleggen is voor mij vooral experimenteel op dit moment. Ik ben benieuwd hoe het gaat met mijn start bedrag van 50 euro maak ik na een aantal maanden een kleine winst of verlies? Want geld verliezen kan natuurlijk ook. Ik betaal een fee van 0,9% per jaar, exclusief 0,24% fondskosten.

geld beleggen

Sparen om te verduurzamen


Ondertussen spaar ik ook maandelijks geld door geld over te maken op mijn spaarrekeningen dit is niet om rendement te behalen maar meer om onze woning duurzamer te maken en op te knappen. En natuurlijk een buffer voor onvoorziene momenten. Nu spaar ik maandelijks 608 euro in plaats van 20 euro per maand 4 jaar geleden. Ik wil ook beginnen met een maandelijkse bedrag om te beleggen, want misschien beleg ik over een aantal jaren ook wel tientallen euro's per maand in mijn beleggingsportefeuille.

Beleg jij ook geld? En wat zijn de kosten?

 1. Leuk, je eerste stappen in de "beleggingswereld!" En wat een verschil in spaarbedrag t.o.v. 4 jaar geleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hoe je nu gespaard heb ik ga je hierin volgen want bij mij is het beleggen ook meer een boterham beleggen dan iets anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met je eerste stapjes in de beleggingswereld! Een kritische noot: Die kosten zijn wel enorm hoor! 1.14% in totaal aan kosten gaat op termijn vreten aan je rendement...als je eens een slecht jaar hebt gaan die kosten gewoon door en kost het je onevenredig veel rendement om dan weer quitte te spelen...verdiep je iets in de materie en je zult zien dat je voor veel lagere kosten kunt beleggen en er meer rendement voor jou overblijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi, wat goed dat je deze volgende stap zet! Gaaf hoor!

  Mag ik je vragen bij welke broker je belegt? Ik denk namelijk dat de kosten erg hoog zijn en makkelijk lager kunnen. Ik heb een artikel geschreven over hoe ik dit bij DeGiro doe, tegen een fractie van de kosten die jij nu maakt. Die 1.14% vreet aan je rendement, en dat is zonde wat het is wel jouw geld!

  Als je een keer van gedachten wil wisselen over beleggen in breed gespreide indexfondsen laat het me dan weten. Ik help collega-bloggers graag wat verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat top dat je de stap hebt genomen, zelf los ik liever nog 2 jaar af omdat de rente nog zo hoog staat(4,6).
  In 2021 gaat de rente omlaag, dan wil ik idd ook gaan beleggen.
  Lees me nu vooral nog in😏
  Ik spaar wel bij de dela á 2,75%, zoals ik het zo zie brengt dat meer rendement op dan je beleggingen met bijpassende kosten.

  Zoals ik de adviezen lees, zou mijn voorkeur ook uitgaan naar Degiro.
  Waar heb jij je beleggingen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat stoer dat je bent gaan beleggen. En wat een verschil qua sparen. €20 tegenover €600. Ongelooflijk dat je zo veranderd bent.
  Ik vind het zelf nog een beetje eng om te beleggen en ben me aan het inlezen. Ik ben alleenstaand moeder, dus ik vind het nu vooral belangrijk genoeg te sparen. Daarna wil ik mogelijk gaan beleggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beleggen zit ook in mijn hoofd en wil ik in de nabije toekomst ook gaan oppakken. Maar momenteel in een dure verbouwing dus als dat voorbij is eerst even de spaarrekening aanvullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nee dat doen we niet, snap er ten eerste geen fluit van en doe er eerlijk gezegd ook geen moeite voor maar super dat jij het probeert.
  Sparen doen we uiteraard wel maar voor de rente hoef je dat niet te doen, nog ff en dan moeten we gaan betalen om te sparen.. iedere jaar een maximale extra afbetaling doen op ons huis brengt meer rente op ;-)

  Heel veel succes met het beleggen en ik hoop het je wat op gaat brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als je met een super laag bedrag van 10 euro per maand gaat beleggen zou je juist moeten kiezen voor een hoger risico.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je zou overigens puur voor EURO deposits in een account bij Nexo.io al ruim 5.6% kunnen vangen.

   Verwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken