Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

29 juli 2019

Boodschappen & maandmenu Juni

Boodschappen & maandmenu Juni

In de maand juni gaven wij 89,85 euro minder geld uit aan de boodschappen dan in de maand mei. In mei gaven wij 520,37 euro uit aan de boodschappen en koopzegels. En in juni gaven wij 430,52 euro uit aan de boodschappen.

Ondertussen hebben wij voor dit jaar een budget gesteld van 333 euro per maand. Vorig jaar gaven wij gemiddeld 388 euro uit aan de boodschappen. De boodschappen zijn dit jaar duurder geworden en toch willen wij minder geld aan de boodschappen uitgeven.


Boodschappen juni 2019


430,52 euro is nog een behoorlijke bedrag per maand om uit te geven aan de boodschappen. De koopzegels heb ik ook even berekend, wij hebben 23,30 uitgegeven aan koopzegels. Als je de koopzegels aftrekt van het boodschappen geld komen wij uit op 407,22 euro.

Boven boodschappenbudget


Ook deze maand zitten wij boven ons budget van 333 euro per maand voor de boodschappen. Totaal gaven wij in januari 2019 tot juni 2019, 2424,36 euro uit aan de boodschappen, inclusief koopzegels. Dat is gemiddeld per maand 404,06 euro. Dat is 71,06 euro per maand boven ons boodschappenbudget. Nu hebben wij nog 5 maanden te gaan dit jaar en misschien gaan wij het toch halen om maar 3996 euro dit jaar uit te gaan geven aan de boodschappen. We zullen het zien hoe het gaat lopen en ondertussen kunnen wij langzaam groenten gaan oogsten uit de moestuin.


Maandmenu juni 2019


Elke dag kook ik zoveel mogelijk vers en het liefst zonder pakjes en zakjes en heel veel groenten en weinig vlees. Tomatensaus voor de pasta maak ik zelf en dan maak ik gebruik van verse tomaten of passata en gepelde tomaten uit blik. Gebruik ik geraspte (geiten) kaas in een recept dan rasp ik deze kaas helemaal zelf. Wat wij eten heeft vaak te maken met wat er in de aanbieding is in de winkel een aantal groenten eten wij graag zoals brocolli, witlof en uien, knoflook, champignons, wortelen, prei en kool hebben wij altijd wel in huis om onze eigen groente pakketten te maken.

Week 23


Maandag
Buddahbowl falafel salade en boerensalade kaas. I.v.m. avonddienst kant en klaar gekocht in de winkel. Vriendlief at restjes op.

Dinsdag
Franse frites uit de airfryer, sperziebonen lang en dun uit de diepvries, groenten balletjes en voor vriendlief kipdijfilet.

Woensdag
Zilvervliesrijst, indiaase curry met allerlei restjes groenten zoals, aardappelen, knoflook, paprika, uien, sperziebonen. Met gekookte eieren en voor vriendlief kipdijfilet.

Donderdag
Nasi gemaakt met overgebleven zilvervliesrijst. Paprika, uien, knoflook, verse spinazie. Gebakken eieren erbij.

Vrijdag
Krieltjes gebakken, broccoli met kaas uit de oven met een vegetarische kaasschelp / slavink. Wij aten vandaag mijn oudste zus.

Zaterdag
Vegetarische sperziebonen gehakt schotel. Met gekookte aardappelen. En zelfde recept maar dan met echt gehakt. Familie van vriendlief bleef gezellig eten.

Zondag
Avonddienst een pasta salade. Vriendlief nam een maaltijd uit de vriezer.

Week 24


Maandag
Avonddienst brood gegeten. Vriendlief at macaroni uit de vriezer.

Dinsdag
Gekookte krieltjes met broccoli en vegetarische balletjes in jus en vriendlief een runderburger.

Woensdag
Gegeten bij een vriendin. Vriendlief at gebakken aardappelen met runderburger.

Donderdag
Pasta oven schotel. Restjes gedroogde pasta op de bodem, tomatensaus gemaakt met spinazie, uien, paprika’s, champignons. Saus (iets dunner als anders) over de restjes pasta, weer een laagje saus en weer gedroogde  pasta erover en laagje saus en geraspte kaas.

Vrijdag
Witlof-aardappel schotel met kerrie, en vega gehakt.

Zaterdag
Gekookte aardappelen, rodekool uit de vriezer, runder gehaktbal en vegan filet lapje.

Zondag
Bij ikea gegeten. Kipschnitzel met patat, en vegetarische ballen met couscous, plantaardige kwark en rauwkost salade.

Week 25


Maandag
Vlaamse frieten, ijsbergsla, tomaat, komkommer, paprika rode, feta, peterselie uit eigen tuin, vegan filet lapje, runderburger voor vriendlief.

Dinsdag
Zilvervliesrijst met gewokte groenten, woksaus (kant en klaar oeps) en gebakken eieren.

Woensdag
Gekookte aardappelen, witlof uit de oven, runderburger en vegetarische worst.

Donderdag
Nasi gemaakt van zilvervliesrijst, groenten uit de groente la en gebakken spiegelei en kipfilet voor vriendlief.

Vrijdag
Gebakken aardappelen, rode bieten salade, falafel balletjes en kipfilet.

Zaterdag
Restjes dag. Van de afgelopen dagen.

Zondag

Zelfgemaakte pastasalade met rode biet, ui, appel en fetakaas. Verse peterselie. I.v.m. Avonddienst iets gemakkelijk.

Vriendlief maakt zelf iets klaar.

Week 26


Maandag
Indiase curry met paprika, uien, aardappel restje, lente uien, peterselie. Gekookte eieren erbij en kipfilet.

Dinsdag
Penne pasta met verse groenten in tomatensaus. Verse kruiden uit de moestuin.

Woensdag
Gebakken aardappelen, witlofsalade, vegetarische worst en gemarineerde kipfilet.

Donderdag
Rijstmie met champignons, ui, paprika, verse spinazie, knoflook en sojasaus.

Vrijdag
Restjes dag.

Zaterdag
Bbquen bij ons thuis. Met familie, Uiteraard ook vegetarisch.

Zondag
Avonddienst (brood) vriendlief at restjes uit de vriezer.
  1. Lekkere, gevarieerde weekmenu's! Misschien doe je het al, maar vooral wanneer je geen seizoengroenten koopt, kan diepvriesgroenten een stuk voordeliger zijn! Hopelijk ga je je doelstelling wat betreft budget halen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie maaltijden zijn lekker en gezond. Ben benieuwd of jullie het gaan redden met het nieuwe budget en of je er dingen voor moet laten qua eten. Ik vind alles fiks duurder geworden het laatste jaar en let zelf nog meer op aanbiedingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb begin dit jaar een reactie geplaatst bij je stuk "€ 4656,07 uitgegeven aan boodschappen in 2018". Ik schreef dat ik zou proberen om onder de 4000 te blijven. Dat gaat dus niet lukken. Ik hoop onder de 4500 te blijven, maar zal dat nog wel moeite voor moeten blijven doen.

    Misty

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik laat ons menu ook bepalen door de aanbiedingen. Deze week eten we weer een keer uit de kasten om zo vooraad op te maken en lekker zuinig te leven door geen boodschappen te doen.

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken