Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

15 juni 2019

Gastblog | OntstressShoppen

Gastblog | OntstressShoppen

Het was weer even flink stressen met de opleiding de laatste weken. Afgelopen maandag had ik een deadline, moest mijn eind portfolio inleveren. De weken daarvoor heb ik daar hard aan gewerkt, en met name de laatste week was heftig. Omdat ik veel moest printen en scannen deed ik veel op het werk en ik had toen ook extra werk ivm zieken en vakanties. Er zijn dagen geweest dat ik half 3 begon met werken en pas de volgende dag 17 uur thuis kwam. Even doorbijten maar het is gelukt en nu is het nagelbijtend wachten op de uitslag.

Nou ben ik sowieso nog niet écht klaar, ook al wordt hij in één keer goedgekeurd. Ik moet ook nog een assessment op de werkvloer krijgen. Maar er viel toch een spanning van mij af. Ik ben niet zo van het shoppen en geld uitgeven op momenten dat ik het heel druk heb of veel stress heb. Daardoor bespaar ik juist geld gedurende dat soort periodes. Daar schreef ik al eerder over in All work and no play.... Maar als de druk eenmaal van de ketel is...

Voor ik het wist had ik schoenen gekocht online. Een paar mooie Adidas, zwart met blauw, hopelijk comfortabel, en waterdicht. Heerlijk als je veel fietst. Had ik ze nodig? Nee niet echt. Maar ik wílde ze. Aan de andere kant het is niet bepaald paar nr. 384 dat in mijn kast terecht komt, eerder paar nr 2. in de categorie waterdichte sneakers. Ik ben tenslotte niet Celine Dion. Die schijnt een aparte opslag te hebben voor al haar schoenen. Voor mij is de kleine gang/electrameterkast genoeg. Mijn vriend zat glimlachend naast mij op de bank toen ik de schoenen bestelde, lang leve de smartphone, en benoemde ook wat er gebeurde. Oh jee Sas wil kopen...Maar, daar bleef het niet bij.

Eergisteren liep ik door het winkelcentrum, alleen maar onderweg naar de Hema om een taart af te halen voor een jarige bewoner op het werk, en toen liep ik langs de Hans Anders waar ze weer de gratis glazen actie hadden. Even snel spieken. En ja hoor ik vond een leuk montuur, en een paar minuten later had ik hem apart laten leggen en een afspraak gemaakt voor de meting. Aiai. Ik heb eerder brillen gekocht in zo'n actie, en neem dan een montuur uit de goedkoopste collectie, omdat ik liever een paar leuke goedkope brillen heb om af te wisselen, dan een hele dure. Daarnaast doe ik soms rare dingen met een bril. Zoals een tv erbovenop laten vallen. Don't ask.  Maar dit keer kocht ik zelfs niet een montuur uit de goedkoopste collectie van 39 euro, maar een van 99 euro. Toegegeven, uiteindelijk zal het mij vrijwel niets kosten, want ik heb nog vouchers uit de tijd dat ik een lenzenplan had maar eigenlijk geen lenzen meer droeg. Dat lenzenplan opgezegd maar de vouchers blijven geldig. Nog even gecheckt en ja ik mag de bril daarmee betalen. Maar het was wel een vrij impulsieve aankoop.

Ik geloof dat het nu wel een beetje voorbij is. Uit de gevarenzone als het ware;-) Dan komt de ontstresskoopschaderekening totaal op 170 euro.

En vraag ik mij af, is dit een beetje herkenbaar?

  1. Ik herken het niet meer, ik heb het afgeleerd. Ik ga hier nog verder op in in een gastblog die ik hierover op deze site ga schrijven. Groet Stella

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken