Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

3 mei 2019

10.000 euro bij elkaar gespaard

10.000 euro bij elkaar gespaard

10.000 sparen Sinds 2017 ben ik druk bezig met het aflossen van mijn schulden. Naast het aflossen van schulden, heb ik de laatste jaren ook flink kunnen sparen. Elke keer spaarde ik weer een beetje meer. Op dit moment spaar ik elke maand 608 euro van mijn bescheiden salaris.

Maar vandaag heb ik een mijlpaal bereikt voor mijzelf. Aan het begin van de maand hanteer ik de Pay Yourself First principe en sinds vandaag staat er dus 10.000 euro op mijn spaarrekening! Maar 10.000 euro is voor mij veel geld! Voor een ander is het misschien een aantal maanden sparen, maar in mijn omgeving van mensen die ik ken is 10.000 euro veel geld en zij moeten daar ook jaren voor sparen. En de vraag is vaak als ze al kunnen sparen elke maand.


Sparen gaat niet altijd makkelijk


Nu had ik deze mijlpaal al eerder kunnen halen, maar er kwam een nieuwe fiets en nieuwe kunststofkozijnen met hr++ glas werden gekocht en gelijk betaald. Nee, geen leningen meer voor mij. En alles waar je mee begint is moeilijk, dus ook sparen van 10.000 euro. Dat bedrag vind ik iets magisch hebben.

10.000 euro sparen gaat niet vanzelf


Sparen van zoveel geld gaat niet vanzelf daarbij leven wij iets soberder, koop ik geen onnodige spullen, kleding koop ik alleen als het noodzakelijk is, wintersport vakantie en vakanties met het vliegtuig heb ik de afgelopen jaren ook niet meer gedaan. Je word vanzelf milieu bewust en gaat duurzamer en minimalistisch leven. Het is niet alleen sober leven en overleven, doordat ik mijn schulden de laatsten jaren voor een groot gedeelte had afgelost konden wij samen een nieuwe woning kopen in 2017 en eigen geld inbrengen voor de aankoop van deze woning.

Met de 10.000 euro ben ik hartstikke blij mee! Het geeft mij een geruststelling dat ik geld achter de hand heb. Het geeft ook een veilig gevoel, gebeurd er onverwachts iets dan heb ik het geld liggen. Voor verbouwingen en opknappen van de woning gebruiken wij onze eigen spaargeld en zodoende hoeven wij ook geen lening af te sluiten.

10.000 euro gespaard

Wat te doen met 10.000 euro


En wat ga ik nu doe met deze 10.000 euro? Een gedeelte van wat ik gespaard hebt ga ik uitgeven aan een nieuwe achtertuin, je wilt toch ook genieten in het leven?! Rest van het spaargeld laat ik staan. Ondertussen ga ik vrolijk door sparen de komenden maanden om de spaarbuffer op 10.000 euro te houden en daarna door sparen naar 15.000 euro.

Hoeveel spaargeld heb jij? En heb jij de 10.000 euro wel eens bereikt?

 1. Goed gedaan! Ga zo door :-) Die 10.000 euro is ook mijn noodfonds, helemaal voor mij alleen, voor als er eens iets gebeurd. Samen met mijn partner heb ik ook een spaarpotje die is nu wat hoger omdat we ons oude huis goed hebben verkocht, maar hij slinkt snel met al het werk in het nieuwe huis. En opa en oma sparen voor dochterlief, zodat zij een studie kan volgen die ze wil, of een autootje kan kopen of een tussenjaar van kan betalen of bij een appartementje kan leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel verstandig, sparen, buffer, en minimalistisch leven. Dat maakt gelukkig. Vooral doorgaan zou ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik heb dat bereikt! En dankzij ons spaargeld hebben we dit jaar eindelijk dubbel glas kunnen laten installeren en een airconditioning. Mijn tactiek is simpelweg zoveel mogelijk geld door te sluizen naar de spaarrekening en zo min mogelijk uit te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super, gefeliciteerd:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, hier ook! Ik laat dit jaar wel dubbel glas in de slaapkamer plaatsen, en de over en vaatwasser zijn er beiden mee opgehouden....
  Maar zodra dat allemaal is opgelost ga ik weer vrolijk opbouwen terug naar 10,000

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Erg goed man, gaaf om die mijlpaal te behalen!
  Ik hou zelf wat minder dan 10.000 aan als buffer, maar heb daarnaast wel beleggingen die daar (inmiddels flink) overheen gaan.

  Mijn strategie is vooral het vasthouden van mijn uitgavenpatroon, dus niet toe te geven aan teveel lifestyle inflation. Daarnaast focus ik vooral op het laten groeien van mijn inkomen.

  Ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Echt respect voor hoe je dit vanuit jouw startsituatie hebt opgebouwd in relatief korte tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel goed gedaan! Het is inderdaad een geweldig gevoel om zo'n mijlpaal te halen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja inderdaad maar iedere situatie is anders he. Als alleenstaande met twee kinderen is het onmogelijk om 600€ opzij te zetten ook allergie op een eenvoudige mannier

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw wat een mooi bedrag! Ik heb als meeste ongeveer 5500 euro gehad, recent, maar daar is nu alweer geld van uitgegeven voor het nieuwe klushuis! Blijft nu ongeveer nog iets meer dan 800 euro over op de bufferrekening en 300 op de vakantierekening (ik ga een keer in de 2 jaar op vakantie).
  Maar inmiddels heb ik gelukkig ook weer werk, dus wil ik mijn buffer zsm omhoog krijgen naar minimaal 2000 euro. Maar wel pas nadat de verhuizing achter de rug is. Eerst moet het huis af zijn. Waarmee ik bedoel; bewoonbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel goed! Goed om doelstellingen te hebben en deze te overtreffen! De 10K heb ik inderdaad behaald. Ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat mooi dat je dit bedrag kan aantikken en ook deelt hoe je het gedaan heb. Geniet er van

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken