Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

18 april 2019

Gratis uitjes met de Paasdagen

Gratis uitjes met de Paasdagen

gratis uitjes met Pasen in 2019 Zin om iets leuks te doen met Pasen? Veel mensen zijn vrij met de Pasen, dan heb je lekker de tijd voor een leuk dagje uit met Pasen. Maar wat ga je dan doen met de Pasen? Eieren verstoppen in het bos en deze gaan zoeken? Genoeg van eieren eten bij het paasontbijt?

Pasen 2019 valt dit jaar op zondag 21 en maandag 22 april. Goede Vrijdag valt op 19 april. Mocht je dan ook vrij hebben, dan heb je een lekker lang Paasweekend! Voor mensen die weinig geld te besteden hebben of geen geld wil uitgeven met de paasdagen, heb ik een aantal gratis uitjes met Pasen voor je op een rijtje gezet. Hieronder staan een aantal uitjes en evenementen die je met de Pasen kan ondernemen en die bovendien gratis zijn.


4 gratis uitjes met Pasen in 2019


Paasvuren bezoeken


Ik ben geboren in Drenthe en traditie getrouw gingen wij kijken naar paasvuren. De Paasvuren trekken ieder jaar opnieuw veel bezoekers naar het oosten en noorden van het land. Deze traditie is waarschijnlijk ontstaan uit verschillende heidense gebruiken en tradities. In Nederland worden de meeste Paas vuren aangestoken in Drenthe, Groningen, Overijssel en Gelderland. Ook in Friesland en Noord-Brabant komen paasvuren voor. Als kind vond ik het leuk om te gaan kijken, maar nu ik ouder ben heb ik daar geen behoefte meer aan. Vaak worden de paasvuren gehouden op een boerenerf waar dan honderden mensen naar toe komen, waar sommigen de paasvuren aansteken op Eerste Paasdag doen anderen dat op Twee Paasdag. Je kunt gratis naar het paasvuur kijken.

Paasmarkten bezoeken in Nederland


De Paas braderieën en Paas markten zijn tijdens de Paasdagen in heel Nederland te bezoeken. Tijdens het Paasweekend kunt je gaan slenteren, snuffelen en struinen op de Paasmarkten, misschien koop je wel een goedkoop koopje. Er zijn tientallen paas evenementen in Nederland. De bekendste paasmarkt vind plaats in Den Haag, ook zijn er markten in Amsterdam en Vlissingen.

Paasmarkt Amsterdam
Struin langs talloze kraampjes met traditionele paaslekkernijen tijdens één van de weekendmarkten in Amsterdam. Zo kun je met Pasen terecht op de Albert Cuypmarkt, de Dappermarkt en de Ten Katemarkt. Ook de Noordermarkt en de Nieuwmarkt gaan open tijdens het Paasweekend.

Paasmarkt Den Haag
Een van de bekendste en de leukste Paasmarkten van Nederland is die op de Lange Voorhout in Den Haag, bij de Hofvijver, een plek die alleen al vanwege de historische omgeving een bezoekje waard is. Vintage schatten, antiek, oude boeken of mode van jonge, talentvolle ontwerpers, meer dan 100 kramen: je vindt het op de mooiste laan in de Haagse binnenstad. De markt vindt plaats van 20 t/m 23 april, van 11.00 – 17.00 uur.

Paasmarkt Vlissingen
Dit is misschien wel de mooiste uit het rijtje, want de Paasmarkt in Vlissingen heeft namelijk een unieke locatie – op de boulevard aan zee! Slenteren en uitwaaien kan je op deze paasmarkt op zondag 21 april van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Paasraces in Zandvoort gratis entree


De start van het officiële autosportseizoen zal plaatsvinden bij de Paasraces op het Zandvoortcircuit. Stoere raceseries uit de Benelux maken hun opwachting en zorgen voor een fraaie mix van merkencups, supercars en truckracing. Onder meer de Supercar Challenge, Porsche Club Racing en Dutch Truck Racing en de STWC-series komen in actie. En het beste van alles is dat de toegang tot de DNRT Paasraces is gratis! Toeschouwers die met de auto komen, kunnen voor € 10,00 per voertuig op het parkeerterrein achter de hoofdtribune parkeren.

Wat te doen met Pasen 2019

Meubelboulevard of naar het tuincentrum


Tweede Paasdag zijn alle meubelboulevards open. Traditiegetrouw bezoeken Nederlanders massaal op Tweede Paasdag, met de lente in hun bol, graag een meubelboulevard of tuincentrum. Tegenwoordig zijn steeds meer winkels open met Pasen maar vroeger was de meubelboulevard vrijwel de enige optie. De meubelboulevard bezoeken is voor veel Nederlanders een traditie. Vaak zijn er verschillende kortingen op deze paasdagen. Is het heerlijk weer buiten dan wagen veel mensen ook een bezoek aan het tuincentrum, het is immers voorjaar en mensen willen graag de tuin opleuken met nieuwe bloemen en planten.

Lang weekendje Texel


Wij zijn het vanaf vrijdag tot tweede paasdag op vakantie in eigen land. Met gehele familie, mijn vader, zussen, aanhang en neefjes en nichtje gaan logeren in een hele luxe villa op Texel. Wij gaan even kijken als wij de lammetjes kunnen aaien op het eiland met onze nichtje en neefjes en ik ga ze ook wel even aaien. Wij gaan heerlijk naar het strand voor een strandwandeling en maken er een gezellig en relaxed paasweekend ervan. Met mooi weer gaan wij barbecueën en met slecht weer gaan wij gourmetten. Wij gaan niet slenteren over een markt of meubelboulevard, maar genieten van onze eerste vakantie met de gehele familie.

Wat ga jij doen met de paasdagen?

 1. Wij hebben een paasbrunch met buren. Verder hoef ik niet zo nodig uit,gewoon lekker in de tuin van het mooie weer genieten vind ik okee.Eventueel een stukje fietsen,richting bos,natuur.Thermoskan koffie mee,boterhammetje,boekje. Heerlijk.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel plezier alvast op Texel! Ik doe nooit wat bijzonders met Pasen. Voor mij is pasen net zo'n normale dag als alle andere dagen van het jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier in de provincie groningen zijn de meeste paasvuren al op voorhand afgelast ivm de droogte.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken