Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

25 april 2019

Gas en energieverbruik | Maart

Gas en energieverbruik | Maart

Nog een kleine week en dan zitten wij alweer in de mei maand. Maar nog even een update van onze energie verbruik in de maand maart. In maart hebben wij 5% minder gas verbruikt in vergelijking met de maand februari, gas daalde van 131m3 in februari naar 124m3 in maart.

Het stroomverbruik is wel gestegen met 8% in vergelijking met de maand februari. Van 243 kWh in februari naar 263 kWh in maart. Hoe dit komt? Geen flauw idee, in de wintermaanden gebruik ik wel vaker de oven dan in het rest van het jaar.

Op 29 en 30 maart was het een stuk warmer en kon ik heerlijk in de tuin zitten omdat het zonnetje scheen en de verwarming ging minder aan, daardoor hebben wij iets minder gas verbruikt. In de maand april hebben wij tot nu toe al rond de 50% minder gas verbruikt dan in maart.


Maart - Vrijdag 1 maart tot zondag 31 maart 2019.
Onze stroomverbruik : 243,0 kWh
Onze gasverbruik: 124,0 m3

Kosten volgens de app van Greenchoice 134,- euro in de maand maart precies hetzelfde bedrag in vergelijking met de maand februari in 2019.

Hoeveel gas en stroom heb jij verbruikt in de maand maart?

 1. Stroom: 232kWH, gas: 268m3. De besparing t.o.v. februari is voor stroom 7% en voor gas 37%. Zoals ik al eerder heb aangegeven zijn wij in oktober verhuisd naar een vrijstaande woning met heteluchtverwarming. We zijn druk bezig met isoleren en de heteluchtverwarming zo goed mogelijk in te stellen. Dit gaat onvoldoende lukken en dus gaat de heteluchtverwarming er voor komende winter uit.
  Ik ben blij dat het een stuk warmer is, het gasverbruik is hierdoor aanzienlijk gedaald! Dat geeft ook weer meer motivatie om het huis nog beter te isoleren. De offertes voor de vloerisolatie zijn al aangevraagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stroom 147 KwH, gas 106m3.
  Beide minder dan in de maand ervoor, en in dezelfde periode vorig jaar. Het 'besparen' gaat goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik weet het helaas niet precies, maar wel minder dan normaal omdat het zulk mooi weer was.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken