Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

23 maart 2019

Gastblog | All work and no play, make Saskia a rich girl...

Gastblog | All work and no play, make Saskia a rich girl...

Ik doe naast mijn werk een opleiding Verzorgende IG. Normaal duurt die opleiding 3 jaar, maar deze is versneld in 15 maanden. De laatste fase is aangebroken, dus ik heb het er al een tijd druk mee, maar nu begint het echt spannend te worden. Wat deels komt doordat ik nogal een uitsteller ben. Echt, uitstellen, ik heb het uitgevonden. En nu het einde nadert, begint de stress toe te slaan.

Iedereen heeft zo zijn eigen natuurlijke manier om met stress om te gaan denk ik. Ik ga in de energiebespaar modus. Dat komt onder andere doordat ik van zoveel stress ook wel een beetje down word. Dus ik heb dan ook niet zoveel zin in dingen. Mijn sociale leven komt vanzelf op een laag pitje te staan. En ik ga er ook niet méér van eten of drinken, eerder minder... Daarbij komt dat ik vind dat ik het over mezelf heb afgeroepen met die uitstelziekte van mij, en daardoor ga ik een soort zelfkastijding plegen...ik mág dan ook minder leuks van mezelf.

Dat merk ik op mijn bankrekening. Nog een paar dagen tot het volgende salaris, maar ik weet nu al dat ik zo'n 300 euro onder budget blijf deze maand. Dat is dan toch zomaar te danken aan mijn natuurlijke stress-copingmechanisme. En oké, ook wel een beetje de neiging tot zuinigheid. Ik weet dat de energiebespaarmodus er ook toe zou kunnen leiden dat thuisbezorgd.nl frequent bezocht wordt. Maar daar kan ik mezelf dus niet toe brengen. In plaats daarvan veel maaltijdplanning zodat ik kan invriezen voor een echt drukke dag en met restjes makkelijk dingen in elkaar kan rammen zonder weer boodschappen te hoeven doen. Win-win want boodschappen doen is sowieso niet mijn hobby.


Dus met de restjes aardappelen van eergister is vandaag een "bauerngröstl" gemaakt. Basis: aardappel, ui en spiegelei, en doe er vooral naar believen restjes groente en kruiden doorheen. Jummie! En snél.

Het geld wat ik nu overhoud gaat lekker op de spaarrekening. Nu nog hopen dat ik wanneer de opleidingsstress voorbij is, niet doorschiet in het vinden dat ik mezelf wel weer even mag verwennen;-)

Deze gastblog is geschreven door Saskia, 1 x per 2 weken schrijft Saskia een gastblog op zaterdag.

Hoe werkt dat bij jullie? Ga je van stress meer of juist minder geld uitgeven?

Een reactie posten

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken