Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

25 maart 2019

Afdingen en korting op de adviesprijs

Afdingen en korting op de adviesprijs

Je wasmachine gaat stuk, je hebt een nieuwe keuken nodig, je auto rijdt niet meer, je fiets is gestolen. Soms heb je gewoon nieuwe spullen nodig en ga je naar de winkel. Maar de volle mep betalen voor een artikel? Liever niet! Afdingen op artikelen, producten of diensten doet niet iedereen. 

Afdingen op producten of diensten dat doen wij de laatste jaren juist wel. Wij zijn echte koopjesjagers geworden. Even een belletje naar de internetprovider en ik geef aan dat ik weer 1 jaar klant wil blijven en dan is er altijd wel een korting of een meevaller te krijgen bij de internetprovider.

Je kunt niet overal op afdingen


Met afdingen en korting krijgen op producten lukt niet altijd. In de supermarkt ga ik echt niet onderhandelen over de prijs van een kilo bananen en bij de Action ga ik echt niet afdingen op een prulletje van 1 euro. Maar koop je een hele nieuwe interieur voor je woonkamer bij 1 zaak of koop je een nieuwe fiets dan kan je uiteraard wel proberen om korting te krijgen en geld afdingen. Bij een grote aankoop is er altijd ruimte om te onderhandelen over de adviesprijs of vraagprijs.


Adviesprijs is voorgestelde verkoopprijs


Een adviesprijs is een door de fabrikant voorgestelde verkoopprijs. Deze prijs is vaak gebaseerd op wat de fabrikant denkt dat de consument voor het product wil betalen. De winkeliers zijn echter niet verplicht om zich aan deze adviesprijs te houden. Het product mag voor minder, maar ook voor meer geld verkocht worden.

Afdingen op de adviesprijs


Mijn goede fiets is 6 weken geleden gestolen, de fiets stond op slot maar normaal gesproken doe ik een extra ketting slot om een paal zodat de fiets niet snel gestolen word. Mijn fiets ketting was kapot (sleutels afgebroken) en ik zette mijn fiets op het station op slot maar zonder kettingslot. Toen ik terug kwam was mijn fiets gestolen. Heel dom om dan niet gelijk een nieuwe ketting slot te kopen. Maarja mensen moeten er eigenlijk van afblijven. Ik wilde een nieuwe fiets kopen. Online zag ik de nieuwe fiets die ik wilde hebben veel goedkoper dan bij onze plaatselijke fietsenwinkel. Ik ben toch gaan onderhandelen en ik heb wel meer betaald dan als ik het online zou kopen. Ik zei voor 700 euro koop ik de fiets meteen. Op een bedrag van 750 euro kreeg ik 50 euro korting, gratis jasbeschermers en ik de fiets werd speciaal omgebouwd omdat de fiets met 7 versnellingen alleen met zwarte zadel, zwarte banden en zwarte handvatten en de fiets met terugtraprem wel bruine zadel, banden en handvatten had. Ook krijg ik over 12 maanden gratis onderhoudsbeurt aan mijn nieuwe fiets en ik kreeg een gratis leenfiets omdat mijn fiets nog besteld moest worden. Allerlei services erbij gekregen bij mijn lokale fietsenwinkel naast mijn korting. Online kon ik de fiets voor 650 euro kopen zonder extra services en bezorgkosten er nog bij.


Race to the bottom


Je hoeft niet altijd tot de laagste prijs gaan bij een winkelier om de hoek, maar bij grote aankopen en bedragen kan je altijd proberen om korting te vragen en geld af te dingen of extra service te krijgen. Mijn fiets is hufterproef en bij deze fiets krijg je standaard een gratis kettingslot erbij. Mijn fiets staat weer extra vast met een kettingslot en zal hopelijk niet meer zo snel gestolen worden.

Probeer jij ook af te dingen? Vraag jij om korting? En lukt dat dan ook?

 1. Nu staat er een nieuwe fiets op station en als iets aantrekkelijk is, waarom geen stationsfiets?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil graag een goede (stations) fiets hebben. Een goede tweedehands fiets stonden op marktplaats voor rond de 300 a 400 euro op marktplaats in mijn omgeving. Mensen vragen veel geld voor een tweedehandse fiets en ik vind dat te prijzig. En ik had een fiets nodig. Bij een lokale fietsen boer hier in de buurt betaal je al gauw tussen de 290 a 450 euro voor een roestige, bij elkaar geraapte onderdelen fiets. Een nieuwe fiets bij een fietsenwinkel kan je krijgen voor rond de 500 euro ( zelfde fiets alleen dit was met terugtrap rem).

   In eerste instantie moeten mensen gewoon van je fiets afblijven! Maakt niet uit waar die staat. Als ik bij de winkel ben of maakt niet uit, gaat de fiets nu aan de ketting.

   Verwijderen
 2. Nee, ik durf dat dus echt niet... En ik kan het ook niet. Het voelt brutaal om het te doen, hoewel ik weet dat het voordeel op kan leveren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben er heel slecht in. Toch regelmatig fikse kortingen gehad.Omdat ook winkeliers weten dat wanneer jij een keuken of een volledige inboedel koopt, je nog vrolijker verteld waar je het gekocht hebt, dan zonder korting.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken