Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

18 maart 2019

7 makkelijke manieren om geld te sparen

7 makkelijke manieren om geld te sparen

Als mensen ergens geld op besparen, dan hebben ze dat geld bedrag vaak alweer uitgegeven aan iets anders. Geld besparen is niet zo moeilijk. Maar het geld wat je bespaard hebt te gaan sparen is veel moeilijker.

Wat je nodig hebt, zijn een paar manieren om jezelf te verleiden en het geld wat overblijft te gaan sparen. Hieronder lees je 7 makkelijk manieren om geld te sparen door jezelf een beetje voor de gek te houden.

7 manieren om geld te sparen


1. Automatisch geld sparen
Stel automatische spaar opdrachten in en je zult waarschijnlijk het geld niet missen als je geld gelijk na het storten van je loon op de betaalrekening overmaakt naar de spaarrekening.

2. Verberg het spaar geld
Zorg ervoor dat je niet steeds maar weer aan het spaargeld herinnerd word. Als je zo min mogelijk na je spaargeld kijkt, neem je het ook minder snel op.

Stel spaarrekeningen in bij een andere bank dan degene waar je je betaalrekening hebt, dus je ziet niet elke keer maar weer je spaarvermogen als je inlogt op je betaalrekening.

3. Draai de betalingen om
Telkens wanneer je een abonnement opzegt, een dienst ontkoppelt of een schuld aflost, dan ga je deze maandelijkse betalingen 'die je toch al kwijt was' sparen.


4. Een meevaller? Ga dit sparen
Definieer een meevaller in het algemeen als elk extra geld dat op je schoot valt: kortingen, bonussen, eindejaarsuitkeringen, terugbetalingen (inclusief je belastingteruggave). Als je je zelf wilt verwennen neem dan van elke meevaller 10% om te spenderen zoals je wilt en de overige 90% ga je sparen.

5. Geef het een naam en benoem het
Het labelen van een digitale spaarpot kan een krachtig afschrikmiddel zijn om spaargeld niet op te nemen voor andere doeleinden. Online betaalrekeningen bij banken stellen je in staat om zonder extra kosten meerdere spaarpotten/potten in te stellen en je kunt er zelf een naam aangeven, zoals; vakantie, sparen, nieuwe auto, vakantie enzovoort.

Het is een stuk gemakkelijker om een ​​naamloze spaarrekening in te voeren dan een die 'Droomreis naar Timboektoe' heet. De namen doen je nadenken over wat je echt opoffert als je het spaargeld gedachteloos zal uitgeven. Het zou toch zonde zijn om geld op te nemen uit de spaarpot 'Droomreis naar Timboektoe' en dat het langer duurt voordat je deze droomreis kan verwezenlijken.

6. Maak er een spelletje van  
Houd je geld over aan het einde van de week of maand in je portemonnee? Bewaar en spaar dit geld, elke euro wat je kunt sparen is toch weer een euro. Uiteindelijk maken al deze euro's een groot bedrag op jaar basis. Stort het geld in keer per maand, kwartaal of per jaar. Let wel op banken rekenen (soms) ook geld voor het storten van geld. Sparen kan ook met de 52 weken spaarplan methode. Door er een spel van te maken zal het sparen je veel makkelijker afgaan!

7. Verhogingen gaan sparen
Heb je een loonsverhoging van 2%? Je salaris verhoging is een beetje extra geld boven op je salaris.  Je hebt het afgelopen jaar toch ook overleefd zonder die salaris verhoging? Spaar dit geld voor in de toekomst. Zo zet je je loonsverhoging aan het werk voor je toekomst.

Maak jij gebruik van een van deze manieren? Heb jij nog een tip?

  1. Dit zijn 7 leuke manieren om te sparen. Zelf pas ik momenteel manieren 1, 2 en 5 toe, maar de andere punten die je noemt, zijn leuke manieren om ook toe te gaan passen. Dus bedankt! Het sparen van de belastingteruggave zal hier niet opgaan, want dat geld gebruiken we om onze vakantie te financieren en om huis- en tuinprojecten uit te laten voeren.

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken