Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

7 januari 2019

182 euro aan koopzegels gespaard

182 euro aan koopzegels gespaard

Vorige jaar (2018) hebben wij wekelijks bij de boodschappen koopzegels gespaard bij de Albert Heijn en spaarzegels bij de Jumbo supermarkten. Bij elke euro kan je voor 0,10 euro een koopzegel kopen. Wij sparen vooral koopzegels om een spaarpotje achter de hand te hebben.

Totaal hebben wij nu 5 spaarboekjes vol. Op dit moment hebben wij 3 boekjes vol met spaarzegels van Jumbo. Heb je een kaart van 25 zegels volgeplakt? Dan geeft Jumbo 0,10 extra. Een volle kaart heeft zo een waarde van 2,60. In het spaarboekje zitten in totaal 10 spaarkaarten. Elke boekje is 26 euro waard en je betaald aan spaarzegels 25 euro, 1 euro winst per spaarzegelboekje.


Van Albert Heijn hebben wij 2 spaarboekjes vol gekregen. Een spaarboekje is vol wanneer je 490 zegels hebt gespaard. Dit betekent dus dat je voor € 49,- (490 x € 0,10) aan AH koopzegels hebt gekocht. Wanneer je het volle spaarboekje weer inlevert bij Albert Heijn krijg je hier € 52,- opbrengst voor terug. Dat betekent een winst van € 3,- per volle spaarkaart.


Hoeveel winst?
Wij hebben 3 euro winst via spaarzegels bij Jumbo door 3 volle spaarzegel boekjes en via de koopzegels van Albert Heijn hebben wij door 2 volle spaarboekjes 6 euro winst. Totaal 9 euro winst! Door koopzegels te sparen hebben wij 182 euro extra gespaard, 173 euro zal ik nog van mijn boodschappen budget van 2018 aftrekken omdat het oorspronkelijk bij het boodschappen budget hoort. Voorlopig bewaren wij de spaarzegelboekjes.Lees eens: Zegels, loont dat?

Sparen via de bank?
En nu denk je kan je niet beter sparen via de bank? Ik heb net mijn rente over paar duizend euro van de periode 01-01-2018 tot 31-12-2018 ontvangen namelijk 0,35 euro cent! Dat is helemaal niets! Dan loont het toch om koopzegels en spaarzegels te gaan sparen.

Spaar jij koopzegels? En hoeveel spaarboekjes heb jij vol?
 1. Ik spaar ook spaarzegels.Ik gebruik ze voor dagjes uit, zo spaar ik (bijna) ongemerkt elke week voor een aantal uitjes.
  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik spaar ook de zegels van AH. Omdat wij alleen bij AH de boodschappen doen, levert het een leuk rentebedrag op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. een spaarrekening kost geen enkele moeite, dat kan je niet eerlijk vergelijken met het plakken van zegeltjes. Hoeveel tijd heb je besteed aan het verdienen van die 9 euro?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 1 a 2 minuten per week? Hooguit hoor voor het plakken van de zegels.

   Verwijderen
  2. Onze renterekening bij de bank biedt op dit moment 0,03% rente op jaarbasis. De zegeltjes van AH leveren, in ons geval, 6% op maandbasis.

   Verwijderen
 4. Leuk om te lezen dat jullie zoveel vol gekregen hebben! Zelf heb ik 2 boekjes vol gekregen afgelopen jaar van de AH. Ik lever ze zelf wel gelijk in en kijk per keer waar dat geld naartoe gaat. Tot nog toe is dit eigenlijk altijd wel een van mijn spaardoelen.
  Bij de Vomar heb ik ook kooppunten gespaard, hier staat nu ongeveer 29 euro op mijn pas. Maar dit heb ik nog niet laten uitbetalen. Mijn doel is 40 euro laten uitbetalen voor mijn vakantie van oktober 2020. Dus ik kan nog even doorsparen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik spaar alleen zegels van Plus. De beide jumbo's in ons dorp hebben geen spaarzegels helaas. Bij Plus kun je per euro een zegeltje kopen voor 2 cent. Als het boekje vol is dan heb je EUR 4 betaald en krijg je EUR 6. Ik heb inmiddels 16 boekjes liggen maar ik spaar lekker door.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Plus geeft de meeste rente! Ik spaar AH koopzegels, geen Plus in het dorp.

   Verwijderen
 6. Tsjonge, dat vind ik een indrukwekkend bedrag! Ik sla koopzegels altijd klakkeloos af, maar nu zit ik me hier toch even achter het oor te krabben....

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben halverwege dit jaar omgegaan! Ik spaar nu ook bij de Albert Heijn. Ik leverde al een boekje in, in een dure maand. Nu ligt er 1 volle en bij de huidige ben ik over de helft. Ik spaar door tot juni, dan gaan we een blokhut bouwen en dan wil ik het geld gebruiken als aandeel in het materiaal. Lijkt me leuk als ik €208,- bij kan dragen.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken