Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

7 juli 2018

Gastblog | Zegels, loont dat?

Gastblog | Zegels, loont dat?

Ik ben een fervent spaarder van zegeltjes. Vooral de koopzegels van de Jumbo. Bij elke boodschappenrondje koop ik ze erbij. Een zegeltje koop je bij elke euro die je uitgeeft en ze kosten 10 cent per stuk.

Ik heb in mijn eentje vaak maar voor enkele tientjes boodschappen dus het kost mij dan een paar euro extra. Ik merk er niet zoveel van dat ik ze koop. Het duurt wel een tijdje voordat ik een boekje vol heb en ze weer kan inwisselen.


Een boekje kost mij 25,-. Best een heleboel geld, maar het gaat redelijk ongemerkt. Het boekje levert me 26,- euro op. Er is dus welgeteld 1,- winst. Een rendement van 4%. Nauwelijks de moeite waard, zou je denken. Maar…..

Volle zegel boekje
Het volle boekje van 26,- daar kan ik best een heleboel leuke dingen mee doen. Ik spaar ze op om wat extra zakgeld te hebben op vakantie. Of ik lever ze in de dure decembermaand in en kan daar alle cadeautjes voor de familie van betalen. Het leukste hieraan is, dat het niet voelt alsof je geld uit je portemonnee haalt om dit soort dingen te bekostigen. Het voelt echt als een cadeautje dat ik ongegeneerd uit kan geven. Heerlijk is dat!


Hoger rendement
Ja, de boekjes bij de Plusmarkt hebben een veel hoger rendement. En zo zullen er vast meer voorbeelden van zijn. Maar ik doe graag mijn boodschappen bij de Jumbo. Ik krijg er waar voor mijn geld en het is over het algemeen geen dure winkel.

Ik ben, al met al, duurder uit als ik op een andere plek mijn boodschappen haal. Al ga ik wel, voordat ik naar mijn normale boodschappenwinkel ga, een rondje langs een nog goedkopere winkel.

Mandy

Wat vinden jullie? Loont het om koopzegels te sparen? Of is het te veel moeite voor iets dat weinig rendement oplevert?
 1. Ik spaar ook altijd zegels, en dan van de Plus.
  De Jumbo en Albert Heijn zijn niet aanwezig in ons dorp. Ongemerkt spaar ik voor 4 euro een boekje vol, en ontvang dan 6 euro ervoor terug. Winst van 50% krijg je niet op de spaarrekening. Ik lever de boekjes eens per jaar in en heb dan mooi wat extra geld voor de vakantie. Lianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe ook graag boodschappen bij Jumbo en we hebben er zelfs twee in ons dorp. Beiden verkopen helaas geen zegels. Omdat ik de plus erg dichtbij heb zitten koop ik daar ook regelmatig boodschappen. Met zegeltjes dan. Voor de vakantie heb ik weer 12 boekjes liggen. De boodschappen (A merken) zijn vrij prijzig bij Plus maar het vlees en de groente zijn goed bij ons filiaal, beter dan bij Jumbo.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mij betreft loont het zeker, ik doe het zelf ook! Je krijgt meer rente dan op je spaarrekening zullen we maar zeggen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik spaar ook de zegelboekjes van de AH op voor de vakantie of kerst. Altijd makkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik spaar zegeltjes van de AH, de boekjes spaar ik op tot bv de december maand of als het hard nodig is bij een onverwachte uitgave.. dan lever ik ze allemaal tegelijk in, heb er nu weer 2.5 liggen tegen de dec maand zijn dat wel 3 boekjes.
  Het gaat ongemerkt en toch 6,- winst ... het is meer dan de rente op de bank!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt allemaal als gedoe om vrijwel niets. Kruimelwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik gebruik de boekjes als een appeltje voor de dorst. Kom ik even in geldnood, dan helpt zo`n vol boekje me even uit de brand.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik spaar ze ook bij de jumbo de volle boekjes bewaar ik ook voor iets groots en het fijne is ik lever ze niet makkelijk in als het einde van de maand wat krap is omdat ik het zelf zo'n gedoe vind om zo'n boekje in te leveren waardoor ik 2x nadenk of het echt nodig is.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken