Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

27 december 2018

Boodschappen & weekmenu week 51

Boodschappen & weekmenu week 51

In deze week zijn wij met familie boodschappen gaan doen in Duitsland in het weekend voor de kerstdagen. Bij de Lidl en Marktkauf (meppen) geweest in Duitsland, de DM drogist in Duitsland. Aantal producten waren uitverkocht wat ik wilde kopen. Wij hebben 41,61 euro uitgegeven aan de boodschappen in Duitsland.

Ik vind het altijd leuk om boodschappen te doen en rond te neuzen in Duitse winkels. Mijn overgroot moeder van mijn vaders kant is geboren in Meppen, op 1 of andere manier voel ik mij aardig thuis in Duitsland.

Vriendlief is nog naar IKEA geweest terwijl ik op zondag op verjaardagsvisite was in Drenthe. Hij nam nog ikea kip balletjes en ikea vegetarische balletjes mee. Kosten 15,75 euro. Totaal waren wij 57,36 euro kwijt aan de boodschappen in deze week.

Het zijn drukke dagen voor, tijdens en na kerst voor mij, niet alleen een verjaardag, maar ik moet ook heel veel werken in deze periode. Vanaf oudjaarsdag heb ik 1,5 week vakantie. Even bijtanken en weer blogjes schrijven voor zuinigeman, door de drukte heb ik de laatste dagen weinig geschreven.


Weekmenu van week 51


Maandag
Vriendlief at maaltijd uit de vriezer. En ik had avonddienst, nam brood mee. Voor lunch gebakken eieren gegeten.

Dinsdag
Stamppot boerenkool met vegetarische ballen in jus en voor vriendlief rookworst.

Woensdag
Speltmacaroni met groenten en tomatensaus. Geraspte kaas.

Donderdag
Macaroni ovenschotel zelfde als woensdag maar dan met kaas in de oven.

Vrijdag
Stamppot witlof, met appel en geitenkaas. Vriendlief at runderworst erbij.

Zaterdag
Uit eten in Duitsland.

Zondag
Gekookte aardappelen met brocolli en wortelen, vegetarische ballen en voor vriendlief runderworst.

Doen jullie wel eens boodschappen in Duitsland?
 1. Van waar ik woon vind het te ver om alleen maar daarvoor naar Duitsland te rijden, maar zijn we er (of rijden we erdoorheen) vanwege vakantie dan bezoeken we ze graag. Ook op de terugweg voor boodschappen om mee naar huis te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bijzonder om te lezen dat een van mijn favobloggers wel eens bij dezelfde winkels komt als ik. Ik kom regelmatig in Meppen. Voor het kattenvoer ga ik naar de Kaufland of Müller. Ik vind de Marktkauf een erg mooie winkel, maar hij is wel duurder dan de andere supermarkten. Ik koop er alleen sommige aanbiedingen en bepaalde speciale producten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soms. Het is ongeveer een half uur rijden naar een Duitse supermarkt. Maar als we er toch zijn bijvoorbeeld, dan graag!

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik rijd om de paar maanden vanuit omgeving Urecht naar Kleve Duitsland.
  Mijn zus gaat dan uiteraard mee, voor hun scheelt frisdrank enorm, dus dat gaat altijd mee.

  En ik ga voornamelijk om wat lactosevrije producten te halen, vind daar het assortiment toch een stuk groter.
  Nu eet ik min of meer gedwongen sinds 6 weken volledig plantaardig (ivm extreme maagklachten en dit gaat iets beter qua eten) dus ik rij binnenkort weer even die kant op om te kijken of ze nog wat leuks hebben.

  En uiteraard de DM, toiletartikelen scheelt enorm.
  Haarverf die ik zelf gebruik betaal ik daar varierend 1,99 a 2,99 voor en hetzelfde doosje is hier 10+

  Moet ik er wel bij zeggen dat ik een leaseauto heb, dus of ik nou veel rijd of niet voor mij is de bijdrage daarvoor hetzelfde. Maar toen ik die nog niet had ging ik ook 1 keer in de zoveel maanden.

  Vind het sowieso een leuk tripje en gezellig met wie ik dan ook ga :)

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken