Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

17 november 2018

Gastblog | Gratis koffie!

Gastblog | Gratis koffie!

Zo, lekker lokkerje hè;-) Dus nu komt de aap uit de mouw. Gratis koffie voor de voedselbank! Denk je nu, tja daar heb ik niks aan. Nou gefeliciteerd. Want dan ben je dus geen klant bij de voedselbank.

We schrijven hier vaak over zuinigheid, sparen, consuminderen etc. Voor veel mensen is dit gewoon een luxekeuze. Je hebt in principe genoeg geld. Maar je kiest ervoor dat niet allemaal uit te geven. En je hebt de vrijheid om van gedachten te veranderen, en het allemaal wel uit te geven. Als je in principe niet genoeg geld hebt...dan is het gewoon noodzaak om zuinig te zijn. En voor nogal wat mensen is dit de realiteit.


Helaas hebben we dus voedselbanken. Maar ook, gelukkig hebben we dus voedselbanken!  En de voedselbank in Amsterdam heeft een hele fijne afspraak met DE, ieder jaar in december mogen ze punten inleveren voor koffie. Die dan in de pakketten gaat. Dus daar gaan ze dan mijn punten. Het zijn er nog niet zoveel. Ik spaarde eigenlijk niet. Maar mijn vriend kennelijk wel dus toen ik dit hoorde een paar maanden geleden hebben we zijn stapeltje opgesnord en zijn we allebei verder gaan sparen.

Hier de informatie voor de voedselbank Amsterdam. Laat je niet in verwarring brengen door het jaartal 2017, ik heb gecheckt, de afspraak geldt nog steeds. En nogmaals, ze mogen ieder jaar in december ingewisseld worden. Niet te lang wachten met sturen dus!

Ik kan mij zo voorstellen dat dit een landelijk iets is. Wellicht kun je checken bij de voedselbank in jouw regio of ze dit ook doen? Je vindt ze hier: https://voedselbankennederland.nl/overzicht-voedselbanken-in-nl/

Deze gastblog is geschreven door Saskia, 1 x per 2 weken schrijft Saskia een gastblog op zaterdag.
  1. Dat doet de Hema ook, je kunt daar punten sparen, aan het eind van ieder jaar ben je je punten kwijt.. die kun je ook geven aan een kopje koffie voor de voedselbank, ze bundelen dan de punten van iedereen en zetten dat om in zakken koffie, die gaan dan naar de voedselbank.
    Vorig jaar heb ik mijn restant punten daar voor ingeleverd en dat gebeurd dit jaar ook.
    Inderdd mooi dat het er is voor mensen die het nodig hebben maar ook schandalig voor een rijk land als Nederland.

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken