Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

12 november 2018

Boodschappen & weekmenu week 45

Boodschappen & weekmenu week 45

In deze week heb ik de boodschappen gekocht bij Albert Heijn en Jumbo. Bij de Albert Heijn moest ik 33,19 euro afrekenen, inclusief 33 koopzegels. Bij de Jumbo moest ik 37,31 euro afrekenen, inclusief 33 koopzegels. 

Samen een bedrag van 70,50 euro, als je de koopzegels niet mee rekent waren wij deze week 63,90 voor twee personen kwijt.

Ik kocht de laatste tijd zonnebloemolie, lekker goedkoop, je koopt veel voor weinig en meestal kost een fles rond de 1,19 euro bij de supermarkten. Maar afgelopen donderdag zag een aflevering van keuringsdienst van waarde. Zonnebloem word heel chemisch gemaakt om alles uit de zonnebloempitten te halen en daarna moet het chemische goedje weer uit de olie gehaald worden om  de zonnebloemolie voor consumptie te maken. Er word in mijn ogen veel te veel met voedselproducten geknoeid.

Ik heb zaterdag toen ik in de winkel was maar biologische olijfolie gekocht om te bakken en extra vierge olijfolie voor koude gerechten. Olijfolie is veel duurder dan zonnebloemolie, ik was nu 7,27 euro kwijt voor 1 liter olijfolie in plaats van 1 liter zonnebloemolie voor 1,19 euro.

Weekmenu van week 45

Maandag
Boerenkool met daarbij gebakken uien, champignons en fetakaas. Vriendlief at er biologische rookworst erbij.

Dinsdag

Spelt pitta broodje met voor vriendlief, kipdijfilet gyros.

Spelt pitta broodje met gebakken spinazie, feta, tomaat, met kerrie gebakken. Daarbij groenten balletjes in de pita met gebakken uien en champignons (restje van maandag).

Geserveerd met salade van spinazie, ijsbergsla, tomaat en feta. Kan je ook uiteraard in het broodje doen met vlees.

Woensdag
Sperziebonen, uien, rode paprika en vegetarisch gehakt. In zelfgemaakte sate saus. Met zilvervliesrijst. Je hebt er ook zakjes en pakjes van, dan heet het Maggi Sperziebonen sate. Maar ik maak het altijd zelf, maar wel geïnspireerd door maggi.

Donderdag
Restjes opmaken. Wij hadden nog een restjes boerenkool met worst en vegetarische sperziebonen sate met een gebakken ei erbij.

Vrijdag
Uit eten. Pasta (erg zout) en pizza bij vapiano in Amsterdam.

Zaterdag
Gebakken aardappel schijfjes in olijfolie. Gewokte witlof, gegratineerd met geitenkaas in de oven. Gebakken feta en runderburger voor vriendlief.

Zondag
Groene curry met kokosmelk. Groenten: ui, paksoi, spinazie, knoflook, champignons. Geserveerd met zilvervliesrijst en gebakken eieren.

  1. Deze week was de koffie op maandagochtend bij mij, en die week eten we altijd 'uit de kasten'. Dat betekent dat ik geen boodschappen doe. Het is een goede manier om voorraad op te eten en een weekje zuinigaan te doen : )

    nicole@huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tekst op zondag zal vast goed gesmaakt hebben. ;-). Ik zag ook een stuk van die aflevering over zonnebloemolie, ik gebruik het eigenlijk nooit maar ik vond het fascinerend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zondag is toegevoegd. Groene curry met kokosmelk. Groenten: ui, paksoi, spinazie, knoflook, champignons. Geserveerd met zilvervliesrijst en gebakken eieren. Gebakken in olijfolie :-)

      Verwijderen
  3. Ik wil even zeggen dat ik uw blog heel mooi vind. Vooral de portemonee vind ik mooi.
    Groetjes Geertje

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken