Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

4 oktober 2018

Gas en energieverbruik | week 39

Gas en energieverbruik | week 39

In deze week hebben wij 7% minder stroom verbruikt in vergelijking met week 38. Wij gingen van 63 kWh naar 58 kWh. Onze gasverbruik is 60% hoger in vergelijking met week 38, het lijkt heel veel! Maar het verbruik ging van 5 m3 naar 8 m3.

Hoe het komt dat het gasverbruik omhoog ging? Ik zou het niet echt weten.  Misschien hebben wij wat langer onder de douche gestaan. De verwarming is nog niet aan geweest in huis. Ook al schommelt de temperatuur in de woonkamer rond de 19,5 a 20 graden.

Avonds lekker met een dekentje op de bank en de kaarsjes aan, gezellig. In de slaapkamer is het wel fris en slapen wij nu heerlijk onder een dikke winter dekbed. en dat is nog wel nodig met enkelglas in de slaapkamer. Midden oktober krijgen wij dubbelglas en kunststof kozijnen en zal het vast wat aangenamer worden in de slaapkamer.


Week 39 - Maandag 24 september tot zondag 30 september 2018.
Onze stroomverbruik : 58,0 kWh
Onze gasverbruik: 8,0 m3

Kosten volgens de app van Greenchoice 16,83 euro deze week, een stijging van 5% in vergelijking met vorige week.

En is bij jullie de verwarming al aan geweest?
 1. Kan het zijn dat je de vorige week meer eten bereidde in de oven (electra) en deze week meer op gas kookte? Dat zou beide verschillen kunnen verklaren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oven en koken op inductie is ook elektrisch. Alleen gas voor de cv ketel.

   Verwijderen
 2. Je verbruikt per jaar hooguit twee gasflessen gas als je op gas kookt, een paar kuup verschil per week is dan onlogisch.
  Ik vind het stroomverbruik hoog voor twee werkende mensen, is dat altijd zo hoog? Hebben jullie nog oude apparaten, vriezers,koelkast? Als je dit doorrekent zit je al snel op 3000 kWh per jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij koken op inductie dus elektrisch en de oven gebruiken wij ook bijna dagelijks met ovengerechten, broodje warm maken ectera. En het is tevens een magnetron, hebben zelfs een warmte pomp droger (die we 1 x per 14 dagen gebruiken) en al onze apparatuur is minstens A++

   Induxtiekookplaat verbruikt wel per pit 3kWh ivm power. De ene week kook ik wat meer en warmen we meer op en de andere week kook ik alle dagen.

   Alles lampen zijn led lampen en de zuinigste die er zijn. Maar ondansk alles toch een hoog elektra verbruik. En als wij ooit een elektrische cv ketel nemen zal het elektra verbruik nog flink toenemen.

   Verwijderen
 3. Owja, inductiekoken, dan verbruik je inderdaad meer stroom.
  Komende jaren wordt het gas duurder en stroom goedkoper, dan zullen jullie de vruchten gaan plukken, zeker als jullie ook zonnepanelen aanschaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Electrisch koken en inductie koken is een stuk voordeliger dan koken op gas!
  Wat is een elektriche CV ketel?
  Heb je geen slimme meter, dan kun je zien wanneer er precies wat is verbruikt?
  Vorig jaar hebben wij kunsstof kozijnen gehad met driebubbel glas, dus kun je wel merken nu het weer kouder wordt. De CV is hier nog niet aangeweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van zondag tot zondag: gas: 11 stroom: 22 en water 1,0 Esther

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken