Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

12 oktober 2018

Boodschappen & weekmenu week 40

Boodschappen & weekmenu week 40

In deze week ben ik bij de Jumbo en Albert Heijn geweest. Bij de Jumbo was ik 23,17 euro kwijt waarvan 2,10 euro aan koopzegels. Bij de Albert Heijn  viel de schade ook wel mee, 25,38 euro waarvan 2,40 aan koopzegels.

Totaal hebben wij deze week 48,55 euro uitgegeven aan de boodschappen. De komende weken gaat de hand weer op de knip. Want onze geld uitgaven voor de boodschappen, rijzen de pan uit. Ook al zitten wij gemiddeld onder het advies van het Nibud.


Minimale kosten voor voeding
Dagelijkse minimale kosten voor voeding per persoon, man 14-50 jaar. 6,56 euro per dag. Wij zijn een mannen huishouding, dus volgens het Nibud mogen wij 13,12 euro per dag uitgeven, dat komt neer op 91,84 euro per week.

6,60 euro per dag, per persoon.
In september hebben wij op 0,01 euro, 396 euro uitgegeven aan de boodschappen. Ik vind het het erg hoog. Maar als ik ga berekenen volgens het Nibud dan hebben wij 6,60 euro uitgegeven per persoon per dag. Alleen zit bij ons bedrag niet alleen minimale kosten voor voeding maar ook juist, toiletartikelen, vaatwastabletten, schoonmaakartikelen en ga zo maar door.


€ 4635,12 aan boodschappen
€ 4635,12 hebben wij in 2017 uitgegeven aan boodschappen en de bedoeling is dat wij over heel 2018 minder geld uit gaan geven aan de boodschappen. In ons jaaroverzicht zitten wij hier nog ruim 1100 euro onder, maar wij moeten nog 3 maanden door komen.

Toch besparen op de boodschappen
Wij voldoen aan de richtlijnen van het Nibud, en toch wil ik maandelijks weer besparen op de boodschappen. Ook sparen wij nog koopzegels, dus een gedeelte van het boodschappen budget is geplakt in onze koopzegel boekjes. Op dit moment hebben wij 2 volle spaarzegel boekjes van de AH en 2 volle boekjes van de Jumbo. Al een waarde van 158 euro.


Onze weekmenu van week 40

In deze week had ik 1 kilogram zilvervlies rijst gekookt. Dan hoef ik maar 1 x rijst koken i.p.v. meerdere keren een klein beetje. Scheelt stroom (inductie kookplaat) en ik kan snel een maaltijd maken, aangezien ik in het weekend nachtdiensten heb gewerkt. Als ik nacht diensten werk heb ik de dagen dat ik overdag moet slapen geen zin in koken, scheelt weer als een groot gedeelte van de maaltijd klaar is.

Maandag
Indiase curry met diversen groenten. Zilvervliesrijst. Gekookte eieren erbij en voor vriendlief nog kipfilet. 2 porties gingen in de vriezer.

Dinsdag
Gekookte aardappelen met gestoofde witlof, vegetarische balletjes in jus en voor vriendlief kipfilet.

Woensdag
Boekweit pannenkoeken met sojamelk gemaakt.

Donderdag
Zilvervlies rijst met sperziebonen saté (alles zelfgemaakt uiteraard) daarbij kip voor vriendlief en voor mij 2 gebakken spiegeleieren.

Vrijdag
Vlaamse friet uit de airfryer. Broccoli, doperwten en wortelen. Kipfilet en vegetarische kaasschelp. Mijn jongste zusje at mee, vandaar 2 groenten.

Zaterdag
Bloemkool-aardappel oven schotel. Met vegetarische gehakt en uien

Zondag
Zilvervlies rijst met Chili Sin Carne. Met vegetarisch gehakt, courgette, uien, paprika, en een grote pot bruine bonen.

Houdt jij de regels aan van het Nibud? Geef jij meer of minder uit volgens het Nibud?
 1. Ik denk dat het kopen van de vleesvervangers heel veel geld kost. Heb je weleens zelf vegaburgertjes gemaakt? Op het blog Mijmeringen staat een goede uitleg, met foto's. Als je er een aantal tegelijk maakt kunnen ze gewoon in de vriezer. Sowieso geeft Annemiek van Mijmeringen goede en goedkope recepten van lekkere vleesloze maaltijden.
  Als vegamaaltijd heb ik zelf graag champignonragout met rijst en doperwten. (kan ook met aardappels hoor) Zo'n ragout is ook makkelijk zelf te maken, en het is meteen de vleesvervanger.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt op vleesvervangers kan ik wel geld besparen door het zelf te gaan maken. Toch eens naar kijken binnenkort. Ik heb ook periodes dat ik weinig tot geen vleesvervangers eet.

   Verwijderen
 2. Persoonlijk vind ik dat het Nibud geen reële bedragen hanteert, dat is me al vaker opgevallen bij bepaalde berekeningen.
  En ja vleesvervangers zijn duur maar ook regelmatig in de aanbieding, weet niet of jullie verschillende supermarkten in je omgeving hebben.. anders in de gaten houden, dat scheelt ook best wel €€€

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken