Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

16 juni 2018

Handige Bespaartips - 10 tips om geld te besparen - Deel 4

Handige Bespaartips - 10 tips om geld te besparen - Deel 4

Op zoek naar manieren om te besparen? Een groot deel van uw inkomen gaat op aan dagelijkse uitgaven, vaak ongemerkt. Wie geen geld uitgeeft houdt geld over!

Veel mensen moeten bezuinigen ook nu wij uit de crisis zijn moet er nog gelet worden op de centen. Ook zuinigeman moet rustig aan doen met zijn geld. Hieronder een aantal Handige bespaartips om goed op je centen te letten.


10 Handige Bespaartips

1. Sla je toiletpapier rol plat. Dan rolt ie minder makkelijk en gebruik je minder papier.

2. Houd je in het verkeer aan de regels!
Het voorkomt vervelende dure bekeuringen en het is ook nog eens een stuk veiliger.

3. Geef je kindje schoongemaakt fruit mee naar school, in plaats van die dure koeken. Het is goedkoper maar ook nog eens gezonder!

4. Geef je kindje water mee in fles of beker. In plaats van dure pakjes drinken vol suiker. Het is goedkoper maar ook nog eens gezonder!

5. Gooi gebruikte boterhamzakjes niet weg, maar gebruik ze als poepzakje voor de hond. Mits je natuurlijk een hond hebt…6. Je auto kun je ook zelf wassen en misschien de ramen van je huis ook wel?
Scheelt veel geld als je niet naar de carwash gaat of een glazenwasser laat komen.

7. Iemand jarig? Het is niet altijd nodig een cadeautje te kopen. Wat dacht je van een cadeautje in natura? Misschien kun je iemand ergens mee helpen? Zoals: klusjes doen, een tegoed bon voor een zelfgemaakte picknick. Een mooier cadeau bestaat er niet!

8. Flextarier worden: Houd minimaal één keer per week een vegetarische dag. Goed voor je beurs, je gezondheid, de dieren en het milieu!

9. Als de shampoofles leeg lijkt, laat er dan een beetje water in lopen. Even schudden voor het gebruik en je kunt er nog een paar keer mee doen. Dit geldt natuurlijk ook voor conditioner, badschuim en douchegel.

10. Neem naar de bioscoop je eigen snoepjes en drank mee. Vaak willen ze het niet hebben en moet je dure snoep en drank kopen in de bioscoop. Maar neem je eigen eten en drinken mee in een onopvallende tas bijvoorbeeld in je handtas. Het scheelt een hoop geld!

Elke cent telt mee om geld te besparen! Zuinigeman wil graag Handige Bespaartips verzamelen en bundelen. Heb jij nog Handige Bespaartips laat deze achter in de reacties en dan komt jouw tip in het volgende deel van Handige Bespaartips.

Wat is uw Handige Bespaartip(s)?
  1. Wil je bij puntje 10 mensen adviseren om iets te doen wat niet mag?!
    (daarmee wil ik niet zeggen dat ik nooit eigen drinken meeneem naar de bios, maar ik promoot het niet;-))

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken