Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

15 juni 2018

Gas en stroomrekening weer tientjes duurder

Gas en stroomrekening weer tientjes duurder

De Nederlandse gas- en elektriciteitsrekeningen met variabele tarieven gaan vanaf 1 juli 2018 omhoog. Hierdoor zijn huishoudens met dergelijke energiecontracten tot 64 euro per jaar meer kwijt, berekende vergelijkingssite Pricewise.

Nuon laat een gemiddeld gezin van vier personen 32,31 euro meer betalen op jaarbasis. Van de grote drie spelers verhoogt Eneco de kosten voor gas en licht met 63,73 euro het meest. Essent, de derde grote speler van ons land, zegt de prijzen gelijk te houden. Ook bij Energiedirect is dat het geval.


Energiecontract
Wel is het zo dat lang niet alle klanten een energiecontract met variabele stroom- en gasprijzen bezitten. Ruim de helft van de klanten zetten hun kosten voor een tot drie jaar vast. Zij kunnen daarmee tot honderden euro's besparen.

Opslag energie
Daarnaast maken diverse Kabinetsmaatregelen gas en licht dit jaar duurder: de opslag duurzame energie stijgt gemiddeld met 45 euro, de energiebelasting op gas 54 euro. Op stroom daalt de energietaks overigens wel met 30 euro. Bron: AD, Pricewize & Telegraaf.Zelf hebben wij vorig jaar ons energiecontract van Greenchoice 1 jaar vastgezet. En dit jaar of volgend jaar willen wij graag zonnepanelen laten plaatsten op het dak.

Heeft u een variabel stroom en gas prijs? Of minimaal 1 jaar de prijs vast gezet?
  1. Wij hebben bij Greenchoice het voor 3 jaar vast gezet. En volgende maand worden zonnepanelen geplaatst. Lisanne

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken