Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

10 maart 2018

Schulden: Hoe voorkom je dat je rood staat?

Schulden: Hoe voorkom je dat je rood staat?

Het lijk zo makkelijk, een limiet van 500 of 1000 euro op je betaalrekening om onvoorziene kosten op te vangen. Maar het biedt alleen maar schijnzekerheid, uiteindelijk moet je het terug betalen.

Rood staan is ook hartstikke duur, de rente kan wel op lopen tot 14%. Lukt het niet om rond te komen en moet je toch lenen, sluit dan een persoonlijke lening af die je geleidelijk aflost. De rente op een persoonlijke lening is goedkoper dan rood staan op je betaalrekening.


Automatische afschrijvingen
Beter is natuurlijk om rood stand op je betaalrekening te voorkomen. Probeer zoveel mogelijk via automatische incasso te betalen. De meeste mensen krijgen aan het eind van de maand zijn of haar salaris gestort.

Daarom is het ook handiger om afschrijvingen van de betaalrekening zoveel mogelijk aan het einde van de maand te laten afschrijven. En kom je daardoor minder in de problemen.


Geen acceptgiro's
Het inkomen word dan aan het einde van de maand gestort en aan de einde van de maand of begin van de nieuwe maand kan je dan eerst alle vaste lasten betalen en daardoor krijg je een beter overzicht wat je aan de einde van de maand nog kan uitgeven.

Ook raak je hierdoor geen acceptgiro kwijt en zijn namelijk nog veel mensen die gebruik maken van een acceptgiro. Door automatisch af te laten schrijven kan je ook niet denken, de acceptgiro van de huur betaal ik volgende week wel. Want van uitstel komt afstel.

Heb jij wel eens rood gestaan?
  1. Ik stond altijd zo rood dat je het bijna paars kunt noemen en betaalde me scheel aan debetrente. Op een gegeven moment heb ik de roodstand aangezuiverd en de mogelijkheid om rood te kunnen staan stopgezet. Het bedrag dat ik eerst rood stond, sta ik tegenwoordig in de plus.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb nog nooit rood gestaan en ik heb het ook niet als mogelijkheid. Ik probeer de maand te eindigen met ongeveer 50 euro. Ik ben altijd blij als dat lukt.

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken