Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

31 maart 2018

​Hoe word je een echte koopjesjager?

​Hoe word je een echte koopjesjager?

​Sommige shopaholics maken er een sport van om de hoogste kortingen, megadeals, stapelkortingen, 1+1 gratis, hamsterweken en andere aanbiedingen in de wacht te slepen om zo min mogelijk geld uit te geven.

Ben jij ook zo’n doorgewinterde kortingsjager? Weet jij exact wanneer je voordeliger uit bent en hoeveel een product kost? Dan ben jij ook een koopjesjager!

Koopjesjagers speuren naar koopjes en kunnen daardoor honderden euro’s voordeel per jaar opleveren. En daar zetten veel Nederlanders zich met hart en ziel voor in. 

Definitie
De definitie van een koopjesjager: koopt iets wanneer het sterk is afgeprijsd of voordelig wordt aangeboden; gaat bij het winkelen speciaal op zoek naar koopjes. En iemand die voortdurend eropuit is iets voordelig te kopen.

Koopjesjager
Zelf ben ik ook een koopjesjager. Maar ga ik toch niet altijd voor de laagste prijs! Want als ik een product koop vooral online en er geen goed gevoel bij hebt, dan betaal ik liever 1 euro meer en dan weet ik zeker dat het bedrijf waar ik het bestel in mijn ogen mijn bestelling levert.


Tips om koopjesjager te worden!

Vergelijkingssites
Koopjesjagers maken vaak gebruik van vergelijkingssites om gegarandeerd de laagste prijs te krijgen. Bij het vergelijken kan je kijken naar wat het product kost inclusief verzendkosten en zo kan je de laagste prijs krijgen.

Wel moet je altijd uitkijken want, populaire vergelijkingssites tonen doorgaans niet de vaak nog goedkopere (dag)aanbiedingen van webwinkels, waardoor de koopjesjager nog altijd te duur uit is.

Kortingscode
Als je online iets wilt kopen dan ga ik zelf altijd opzoek naar een kortingscode via google kom je op allerlei websites uit. Vaak zit er wel een minimum bestel bedrag er aan vast. Moet je toch het kopen dan is de korting mooi meegenomen.

Als je geen kortingscode krijgt, kan je je vaak in de online webshops aanmelden voor de nieuwsbrief, afhankelijk van de webwinkel krijg je dan via de e-mail een kortingscode toegestuurd. Daarna kan je je weer makkelijk afmelden voor de nieuwsbrief als je de kortingscode gekregen hebt.


Kortingsbonnen
Je kan natuurlijk ook gewoon offline winkelen, naar een stenen winkel gaan. Bouwmarkten stunten vaak met kortingsbonnen van 20% of 25% korting op een product. Het kan veel schelen als je net een nieuwe laminaat vloer moet hebben... Maar je moet alsnog er op letten dat je niet teveel betaald want bij een andere bouwmarkt kan het toch nog voordeliger zijn.

Reclame folders
Zelf zoek ik altijd aanbiedingen van de supermarkten in de reclame folders en maak ik zelf gebruik van spotta.nl en voordeelmuis.nl door deze websites kan ik veel geld besparen. Let altijd op als je echt grote korting krijgt, want als een product normaal 1,09 euro kost en nu 0,99 euro dan is het verschil 0,10 euro cent. Maar is het zelfde product van 1,09 euro 1+1 gratis dan heb je ook 1,09 euro korting.

Vooral in de supermarkt moet je met groenten en fruit rekening houden met het seizoen. Seizoensgebonden groenten zijn namelijk stukken goedkoper dan groenten dat niet in het seizoen zijn. Lees ook eens mijn 5 tips om geld te besparen op boodschappen.


Extreme couponing 
Extreme couponing oftewel extreem kortingjagen is in Nederland best wel moeilijk. Het lukt mij een enkele keer dat bijvoorbeeld een verse pizza in de supermarkt 1+1 gratis is en dat ik daarover nog 35% korting krijg door middel van een sticker.

Met cashback acties kan je 100% je geld terug krijgen, maar vaak krijg je juist gratis producten op  ongezonde en bewerkte producten.

Ben jij een koopjesjager? & Hoe krijg jij zoveel mogelijk korting?
 1. Doe ik ook, maar alleen voor spullen die ik gebruik. Scoupy en dergelijke zijn aan mij niet besteed omdat ik ga voor zo schoon mogelijk en biologisch en dat kom je daar niet niet echt tegen. Karin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kijk ook echt wel of het goedkoper kan en als we iets niet direct nodig hebben wachten we onze kans af tot het in de aanbieding komt.. zo bespaar je echt een hoor €€€ die je tenslotte toch maar 1x kunt uitgeven,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het moment waarop je gaat kopen zorgvuldig kiezen helpt ook. Op een gegeven moment komen er kortingen van 70% in combinatie met kassakorting. Dan sla ik graag mijn slag : )

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken