Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

17 februari 2018

Bloggers die ik ook volg (13)

Bloggers die ik ook volg (13)

Regelmatig kom ik blogs tegen die ik ga volgen en toevoeg op Zuinigeman, onder het kopje Mijn lijst met blogs. Aan deze lijst zijn onderstaande bloggers toegevoegd.

Het zijn vooral bloggers die bloggen over geld, besparen, bezuinigen, financiële onafhankelijkheid en eerder stoppen met werken.

Hieronder worden een aantal bloggers uitgelicht die ik volg.

Eigenwijzehuisje.wordpress.com
https://eigenwijzehuisje.wordpress.com
Op weg naar zelfvoorziening, eco-lifestyle, homemaking, handmaking in een klein huisje. Optimaal gebruik maken van de ruimte en bestaande middelen die ik tot mijn beschikking heb. Ik blog over planten, tuinieren het leven met de dieren, ik moestuinier in een kleine tuin op het noorden, houd bijen, heb kippen en maak zoveel mogelijk zelf, uiteenlopend van wasmiddel tot kleding.

Zelfvoorzienend leven is voor mij zelf produceren en zelf kunnen. Voor sommige dingen blijf je afhankelijk van anderen, en dat is ook niet erg. Waarom zou je bepaalde taken niet uit laten voeren door mensen die daar weer beter in zijn. Zelfvoorzienend houdt voor mij dan ook niet in dat je alles zelf produceert, maar dat je die dingen produceert die in je eigen bereik liggen. En het mooist is dat je daarbij gebruik maakt van de dingen die je al in huis hebt. Als je bijvoorbeeld allerlei nieuwe apparaten en benodigdheden moet aanschaffen om iets zelf te produceren, kun je je afvragen of het in dat geval niet duurzamer is om hetgeen je wilt maken gewoon te kopen bij de Bio-winkel.

Hetzelfde geldt voor mij voor producten die (veel) goedkoper zijn om te kopen dan om zelf te maken. Hoe lekker ik zelfgemaakte boter ook vind, de biologische boter uit de winkel is een stuk goedkoper dan wanneer ik het zelf maak. Bij zelfvoorzienend zijn horen daarom voor mij ook duurzaamheidsdillema’s; wanneer is het een duurzamer dan het ander? Als je bijvoorbeeld de keus hebt tussen biologisch meel van de winkel of niet biologisch meel van de lokale molen, waar kies je dan voor? Idealiter een combinatie van beide, maar dat is niet altijd mogelijk.

nuduurzamerleven.nl
https://www.nuduurzamerleven.nl
De weg naar een duurzamer leven midden in de randstad. Samen met manlief M. en dochter N. en een eigenwijze papegaai.  Een persoonlijk blog over consuminderen, financien en het leven van een jong gezin.

Wie ben ik?  Mijn naam is Jacqueline, 32 jaar en bijna 4 jaar getrouwd met de leukste man van Texel ;-). Sinds november 2016 zijn wij de trotse ouders van een dochter. Met zijn 3en wonen wij onder de rook van Schiphol in een vinexwijk.

Zelf ben ik al 8 jaar werkzaam bij een belastingadviseur waar ik met veel plezier heen ga. Naast mijn gezin en werk houd ik ervan om buiten te sporten (bootcamp) en creatief bezig te zijn. Buiten dat ben ik onwijs gek op cijfertjes en zet ik alles in Excelsheets. Meterstanden, boodschappenprijzen , spaardoelen, budgetten. Echt alles. Die zullen jullie ook regelmatig langs gaan zien komen.

Mijn doel van dit blog is om te laten zien hoe wij met beperkte middelen zo duurzaam mogelijk proberen te leven, zonder al teveel in te leveren aan comfort.

Welke consuminderen/financiële bloggers volg jij allemaal?
  1. Ik kijk ook vaak bij medebloggers in hun lijst met favoriete blogs. Er zit altijd wel weer een leuke bij!

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken