Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

29 januari 2018

Ons huis staat niet onder water

Ons huis staat niet onder water

Ons huis hebben wij 15 september 2017 gekocht. Wij hebben 4000 euro eigen geld ingelegd door de verkoop van mijn vorige appartement in Rotterdam.

En daardoor al 4000 euro minder dan de vraagprijs. Uiteindelijk hebben wij de vraagprijs betaald. Toen kwam het taxatierapport nog 1 week nadat wij de woning wilden kopen en bleek het huis 1500 euro meer waard te zijn dan dat wij ervoor betaald hebben.

Onze woning staat gelukkig boven water. Stel je voor dat je een woning koopt en dat er allemaal gebreken zijn en je huis minder waard wordt.

Ondertussen lossen wij elke maand al verplicht af aan de Rabobank. Binnen 29 jaar en 7 maanden is de hypotheek sowieso afgelost. Op mijn 58ste is onze woning dan afgelost! Verbouwingen en aanpassingen in het huis gaan wij geen krediet opnemen of de hypotheek verhogen.

Hebben jullie een eigen woning?  En staat die boven of onderwater?
 1. Wat een goed nieuws! Fijn voor jullie.
  En goed dat jullie zo'n lange termijn planning hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. onze woning staat ook niet onder water en met de verhoging van de WOZ hebben we daar minder dan 1.000 euro nog een schuld boven de WOZ. Ons 2e doel, < WOZ waarde is in bereik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onze woning is 177.500 waard en er zit nu nog een hypotheek van 60.000 op. Dus nee, ons huis staat niet onder water. Daar hebben we dan ook erg veel voor afgelost, gespaard en opgelet. Een fijn gevoel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ons vorige huis stond onder water omdat we geld hadden bijgeleend voor een kleine verbouwing en een arbeidsongeschiktheidspolis (waar we geen bal aan bleken te hebben... jeugdzonde zullen we het maar noemen). Daarna kelderden de huizenprijzen. We vonden dat niet fijn dus we zijn extra gaan aflossen. We hebben bijna 50.000 extra afgelost in een jaar of 7.
  Toen we hoorden hoeveel een huis twee deuren verder had opgebracht, ben ik linea recta naar binnen gelopen en gaan opruimen voor de verkoop. Wat wilden wij graag weg daar.
  Toen werd het leuk; we verkochten in een "booming" gebied en we kochten in een "nog niet lekker lopend gebied".
  De hypotheekverstrekker vond het ook fijn dat we gespaard hadden en overwaarde hadden en daarvan moesten we dus veel zelf inleggen voor het nieuwe huis en de overbrugging.
  Inmiddels is het huis al aardig opgeknapt sinds de taxatie en zijn de huizenprijzen hier ook wat gestegen. Daardoor hebben we nu al zo'n €35.000 overwaarde, schat ik. Onze hypotheeklast is, mede dankzij de lage rentes, netto zo'n €450 per maand. Dat betaal je voor een studentenkamer en wij wonen in een vrijstaand huis in het buitengebied daarvoor. Nee, dat is helemaal niet slecht gegaan of gedaan ;-).
  Er komen wel nog flinke kosten aan hoor. We moeten goed opletten en sparen om de hele verbouwing af te kunnen maken. Ik wil geen lening daarvoor (of nu al het spaargeld gebruiken en later geld lenen voor een auto), dan maar stukje bij beetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben een eigen woning die sinds een aantal jaren volledig afbetaald is.liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb een eigen appartement, dat niet onder water staat. Is ook lastig, op 3 hoog.... Grapje, mijn hypotheek was 103% van de koopsom. Inmiddels genoeg afgelost om daaronder te zitten. Denk dat ik op 98-99% van de koopsom zit. En waarschijnlijk op zo'n 75-80% van de marktwaarde op dit moment. De stijging van de huizenprijzen is enorm deze tijd.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken