Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

23 januari 2018

Rente over de spaarcenten

Rente over de spaarcenten

Wij sparen elke maand geld opzij voor allerlei zaken, onderhoud huis en tuin, onderhoud auto en voor onverwachtse dingen zoals een baan kwijt raken.

In 2017 hebben wij veel gespaard maar ook veel geld uitgegeven! Maar ondanks al het uitgeven van onze geld hebben wij toch nog kunnen sparen.

Over onze spaargeld kreeg ik 6,59 euro aan rente op mijn spaarrekeningen en vriendlief kreeg 6,56 euro aan rente op zijn spaarrekening. Totaal een bedrag van 13,15 euro, ik moet toegeven het is niet veel maar beter iets dan niets.

Tegenwoordig is de rente laag (0,050%)  en krijg je daardoor ook minder geld over je spaargeld.

Krijgen jullie nog rente over de spaarcenten?
 1. In België geven de meeste banken op een gewone spaarrekening 0.01 % basisrente en 0.10 % getrouwheidspremie. Als je het geld dus een vol jaar laat staan, brengt het 0.11 % op.liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mij is de rente ook bedroevend laag inderdaad!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik krijg nog een klein beetje rente. Iets meer dan die 0,05%, want bij moneyou is de rente nu geloof ik 0,4 of 0,35%. Ook niet om over naar huis te schrijven natuurlijk, maar alle beetjes helpen niet waar?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij Leaseplanbank krijg ik 0,45%. Ik heb daar ook een paar deposito's lopen van maximaal een jaar. Daar krijg ik nu 0,75% voor. Het beperkt het verlies door inflatie een beetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zit bij KNAB, met een rente van 0,35%. Op zich niet verkeerd, maar ik zie veel verschil tussen de kleine banken (KNAB/MoneYou/Leaseplan) en de grootbanken. Een factor 7 verschil is fors, ook op zulke bedragen scheelt dat. Dan hadden jullie in plaats van 13 euro meer dan 90 euro ontvangen!

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken