Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

13 januari 2018

Bloggers die ik ook volg (8)

Bloggers die ik ook volg (8)

Regelmatig kom ik blogs tegen die ik ga volgen en toevoeg op de de linker kant van Zuinigeman, onder het kopje Mijn lijst met blogs.

Aan deze lijst zijn onderstaande bloggers toegevoegd. Het zijn vooral bloggers die bloggen over geld, besparen, bezuinigen, financiële onafhankelijkheid en eerder stoppen met werken.

Hieronder worden een aantal bloggers uitgelicht die ik volg.

Mevrouwtok.nl
www.mevrouwtok.nl
Mevrouw Tok… Mevrouw Tok… Huh… Wie is……Mevrouw Tok?!
Ik ben een dame uit het mooie Brabant. Ik woon in een van de grotere steden van Brabant, maar ik verlang er toch naar om ergens te wonen waar het minder hectisch is.

Verhaaltjes schrijven doe ik al sinds groep 3, maar ik blog sinds ik 18 ben. Dat is al meer dan tien jaar, onder verschillende adressen. Soms succesvol, soms minder succesvol (toen ik bij Web-log/Sanoma zat liep het redelijk goed, alleen toen ze verhuisden naar Typepad is dat stukgelopen). En ik ben altijd bezig met van alles. Ik heb zoveel dingen die ik leuk vind, dat ik me nooit verveel. Schrijven, (strip)tekenen, lezen, klussen in huis, tuinieren… Hoe minder materialen ik eigenlijk heb, hoe fijner de hobby is. Dat klinkt paradoxaal, maar ik zal daar later nog over uitweiden.

Ik ben getrouwd met mevrouw Tok. Nee, niet met mezelf, maar met een lieve dame die nu dezelfde achternaam draagt als ik. Extra verwarrend, voor een komisch effect bij diverse instanties (geloof me, vinden ze énig!). Samen houden we ons kleine huisje (oftewel: ons kippenhok 😉 ) bij. We zijn enorm van het aanpakken en we leren van onze fouten. Samen dromen we weg om een bedrijf op te zetten, een milieuvriendelijk leven op te bouwen en zien we het leven als een mooi avontuur.

Gelddromer.nl
www.Gelddromer.nl
Voorstellen: Ik ben een dertiger met een vriendin en kind twee kinderen. Naast mijn baan in het onderwijs probeer ik zoveel mogelijk tijd te besteden aan mijn gezin en dingen die ik interessant en leuk vind. Persoonlijke financiën is één van de onderwerpen waar ik al jaren geïnteresseerd in ben. Ik volg met veel plezier verschillende blogs en podcasts over dit onderwerp. Vanuit die interesse zijn wij met ons gezin al een paar jaar onderweg naar meer financiële vrijheid.

Vanaf 1 Januari 2017 besloot ik te starten met mijn eigen blog. Ik merk dat dit blog mij helpt om gemotiveerd te blijven. Het doel van het blog is om anderen te inspireren en te helpen. Ook ga ik graag in gesprek over onze aanpak naar meer(financiële) vrijheid. Het doel van het blog is niet om er geld aan te verdienen (en zal daarom voorlopig ook vrij blijven van advertenties). Ik zal geen sluikreclame maken voor producten of diensten.

Mijn gezin: Ik leef samen met Vriendin en twee dochters (geboren in 2016 en 2017). Wij zijn niet getrouwd maar wel al meer dan een decennium samen. Omdat onze inkomens ongeveer gelijk zijn, houden wij onze financiën gescheiden. De gezamenlijke lasten delen we via gezamenlijke rekeningen. Ons huis hebben we samen gekocht. Vriendin is niet heel erg geïnteresseerd in geld en vindt het (tot mijn frustratie) al snel vermoeiend om over geld te praten. Onze droom voor meer financiële vrijheid deelt ze gelukkig wel. Daarbij moet ik toegeven dat ze op veel gebieden nog spaarzamer is dan ik.

Onze levensstijl is niet bijzonder zuinig maar wij shoppen bijvoorbeeld wel graag op marktplaats en rommelmarkten. Vooral producten met een lange levensduur hoeven wij vaak niet nieuw te kopen. We hebben allebei geen behoefte aan extreme luxe en verbazen ons soms hoe makkelijk onze leeftijdsgenoten geld uitgeven. Wij proberen streven naar meer vrijheid om onze eigen tijd te mogen besteden. Om dat doel te bereiken, zijn lage maandlasten, sparen en investeren voor ons belangrijke thema’s.

Werk: Wij werken allebei parttime in het onderwijs. Met onze vaste contracten hebben we een redelijke baanzekerheid. Het is een luxe dat we op fietsafstand van ons werk wonen en hoeven daarom onze auto doordeweeks alleen te gebruiken om ons kind naar de oppas te brengen. Omdat we bewust parttime werken (80%) en dus al deels met pensioen zijn, hoeven onze kinderen maar twee dagen per week naar de oppas.  Op dit moment heeft Vriendin tijdelijk 1 dag extra ouderschapsverlof.

Woning: We hebben ons huis gekocht in 2010. Het is een benedenwoning van ongeveer 85m2 en een kleine tuin op het zuiden. Omdat wij als starters dit huis hebben gekocht van de woningbouwcoöperatie, hebben we een relatief kleine hypotheek  (zie “onze hypotheek“). Met twee slaapkamers is er net voldoende ruimte voor onze dochters.

Hobby’s: We zijn allebei sportief en houden van buitensporten als fietsen en hardlopen. Ook gaan we graag op vakantie, het liefste in de natuur. Al merken we dat sinds de komst van onze kinderen gezamenlijk sporten lastiger te organiseren is. Met meer (financiële) vrijheid hopen we er weer meer op uit te kunnen gaan.

Dit blog is ook één van mijn hobby’s. Maar de tijd die ik erin stop, zal variëren. Er zullen in de toekomst maanden zijn waarin ik veel berichten schrijf en er zullen rustige maanden tussen zitten. Ik ga in ieder geval maandelijks en jaarlijks een update plaatsen. Daarnaast zal ik proberen regelmatig (ongeveer 2 wekelijks) een bericht te schrijven over lage maandlasten, sparen of investeren.
  1. Ik kwam er een beetje laat achter, maar door een flinke piek in mijn bezoekersaantallen zag ik ineens veel verkeer vanaf jouw site binnenkomen! Bedankt voor de benoeming in deze serie!

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken