Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

12 januari 2018

Gas en energieverbruik | week 1

Gas en energieverbruik | week 1

De eerste week van het nieuwe jaar is ons gas verbruik met 8% gedaald met de week ervoor (week 52). 41,0 m3 gas hebben wij verbruikt in de eerste week.

Zondag hebben wij nog op gas gekookt omdat onze nieuwe inductiekookplaat stuks was. Desondansk toch minder gas verbruikt. Ik had namelijk 2 nachtdiensten op dinsdag en woensdag en op die dagen ging de verwarming pas in de middag/avond aan.

Omdat vriendlief ook 2 ochtenden/middagen niet thuis was, want vriendlief had nog  de eerste week van het nieuwe jaar vrij en uiteindelijk scheelt het toch in het gasverbruik.

Onze stroomverbruik is 1% gedaald in vergelijking met week 52 in 2017. 56 kWh aan stroom hebben wij verbruikt deze week.

Week 1 - Maandag 1 januari tot zondag 7 januari 2018.
Onze stroomverbruik : 56,0 kWh
Onze gasverbruik: 41,0 m3


Kosten volgens de app van Greenhcoice 36,74 euro deze week, een daling van 6% in vergelijking met week 52 in 2017.

Hoeveel gas en energie hebben jullie verbruikt in de eerste week van het nieuwe jaar?
 1. 56 kWh per week, dat is bijna 3000kWh per jaar. Ik ken zuinige mannen die zuiniger zijn (mezelf bijvoorbeeld met 1700kWh ;-)
  Persoonlijk vind ik verbruik per week wel erg micro-management-achtig. Een dagje nachtvorst of een extra wasbeurt kan al een groot verschil veroorzaken. Kan je niet beter per maand meten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het juist interessant om wekelijks de meterstanden te noteren omdat je dan veel makkelijker een oorzaak kan vinden van een stijging (of daling) van je verbruik. Als je de meterstanden per maand opneemt, is het moeilijker om de oorzaak van een stijging of daling te vinden. Ik noteer al jaren elke zondagmorgen de meterstanden.liesbet

   Verwijderen
 2. 50 kwh aan stroom en 27 m3 gas in de eerste week van het jaar. Wij hebben een tussenwoning, wel overal dubbel glas, wonen op zo'n 70m2. We hebben een kleine woning en alleen gaat beneden de verwarming aan. De droger wordt door ruimtegebrek wel frequent gebruikt. Vlgs de app zitten we goed iig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In de eerste week van dit jaar hebben we 43 khw sstroom verbruikt en 30m3 gas.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van zondag tot zondag: gas: 34 en stroom: 32 Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Net zoals bij Esther opnames van zondag tot zondag :
  elektriciteitsverbruik 55 kwh, gasverbruik 22m3
  liesbet

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken