Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

9 december 2017

Gas en energieverbruik | week 47

Gas en energieverbruik | week 47

In deze week hebben wij 29,0 m3 verbruikt. Dit is een daling van 12% in vergelijking met week 46.

Deze week waren de temperaturen in huis nog redelijk, zo rond de 17 a 18 graden in huis. Ook was de temperatuur zacht voor de tijd van het jaar. Ik was wel vrij op dinsdag, woensdag en het weekend. Andere dagen was ik aan het werk.

Ook hebben wij 9% minder stroom verbruikt in vergelijking met de week ervoor. 50,0 kWh. Ik vind dit nog behoorlijk hoog, maar kan nog niet verklaren wat er in huis zoveel gebruikt. Wij hebben led lampen, energiezuinige apparatuur, maar toch is het verbruik hoog.

Week 47 - Maandag 20 november tot zondag 26 november 2017.
Onze stroomverbruik : 50,0 kWh
Onze gasverbruik: 29,0 m3


Kosten volgens de app van Greenhcoice 27,04 euro deze week. 
 1. Hier is het ongeveer de zelfde temp in huis als bij jullie.
  Denk de kou er deze week wel in gaat vallen dus pfftt dan gaat het gas ben ik bang wel omhoog.. ben nl een enorme koukleum.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik noteer elke zondagmorgen ons energieverbruik.... Morgen noteer ik hier ons verbruik. Op 't eerste zicht zullen wij voorbije week meer elektriciteit verbruikt hebben of vorige week. Gas zal ook iets hoger uitvallen.
  Ons elektriciteitsverbruik draait meestal rond de 50 kwh (dag + nacht) en ik vind dat ook vrij veel aangezien wij nergens onnodig licht laten branden, zo goed als overal ledverlichting en zuinige toestellen hebben.Ik bak wel elk weekend (nachttarief) brood in onze heteluchtoven dus als ik zelf geen brood meer zou bakken zou ons elektriciteitsverbruik wat lager liggen maar we vinden zelfgebakken brood gewoon veel lekkerder of gekocht brood.In de stookperiode zorgt de warmte van de oven ervoor dat de verwarmingsketel minder vlug aanslaat dus dat is mooi meegenomen.
  Ik volg de blog van "zuinigaan" en sta altijd versteld van het zijn/haar verbruik. Het is me een raadsel hoe zij/hij aan zo'n laag verbruik komt.
  Zuinige man, noteer jij jullie wekelijks waterverbruik niet ? liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je geeft zelf al aan je bakt brood vandaar hoger verbruik dan zuinig aan en ze is alleen en partime thuis.

   Verwijderen
  2. In onze oude woning heb ik 1 jaar lang het waterverbruik genoteerd gelijk met de oude gas en elektra meter. Toen de slimme meters kwamen het water verbruik niet bij gehouden. In onze nieuwe woning waar wij nu bijna 3 maanden wonen nog niet bijgehouden. Maar ik zal het eens weer oppakken.

   Verwijderen
 3. Handig dat je dit zo makkelijk kan zien! Ik moet eerlijk bekennen dat ik het niet bij hou op dit moment.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je zelf brood bakt, kost dat inderdaad wat energie, maar al met al ben je goedkoper uit dan winkelbrood én het is lekkerder. Voor mij is bezuinigen dan geslaagd ook al kost het energie.
  Morgen is ook mijn dag om de meterstand te noteren.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn gasverbruik was 20 m3, elektriciteit 25 kWh en water 0,339 m3. Elektriciteit valt mij mee, ik gebruik elke dag de oven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Knap gedaan, zo'n laag verbruik van zowel elektriciteit, gas als water....

   Verwijderen
 6. We ontvangen elke maand een overzicht van het verbruik dus ik hou zelf niets bij .

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken