Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

5 november 2017

Letten op kilo prijs bij diepvries groenten

Letten op kilo prijs bij diepvries groenten

Ik koop vaak diepvries groenten, omdat ze goedkoop zijn en best wel "vers" zijn. Verse groenten kunnen op zijn in de winkel of ik vind het te duur of het komt uit een ver land of verse groenten in de winkel ligt er te lang en is niet meer vers en dan koop ik diepvries groenten.

Bijna bij alle producten in de winkel kijk ik op de kiloprijs. Bij de diepvries lette ik daar niet echt op. Laatst stond ik voor het diepvries vak en zag dat de broccoli in een doosje van 450 gram goedkoper is dan 750 gram bloemkool in een plastic zak.

450 gram broccoli kostte 2,00 euro per kilogram en 750 gram broccoli kost 2,44 euro per kilogram.


Je zou denken dat bij meer inhoud in een zak/pak ook de prijs goedkoper wordt. Bij de bloemkool klopte het, de 450 gram doosje was duurder dan de 750 gram zak bloemkool per kilogram.

450 gram bloemkool kostte 2,82 euro per kilogram en  750 gram bloemkool kostte 2,73 euro per kilogram.


Ik lette altijd al extra goed op, op de kiloprijs op het etiket, maar blijkbaar had ik het niet in de gaten bij de diepvries groenten. Bovenstaande artikelen heb ik vergeleken bij de Jumbo supermarkt.

Dus altijd opletten op de kiloprijs ook bij groenten uit de diepvries.
 1. Tis algemeen bekend dat minder ook wat duurder is.
  Raar maar waar.
  En niet overal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik eet weinig diepvriesgroente uit de supermarkt (vries zelf groente uit de moestuin in) maar als het ik 'n enkele keer doe, haal ik het bij Ldil.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vergelijk ook altijd de kiloprijs van de producten. Soms zijn diepvriesgroenten goedkoper per kilo dan verse groenten waarbij je bovendien nog afval dus gewichtsverlies aan hebt ook. Dan koop ik soms diepvriesgroente ipv verse.Wij ehbben ene grote groentenhof en meestal een massale groentenoogst die ik in de diepvriezer steek zodat ik vrij weinig groenten moet kopen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd goed om op dat soort dingen te letten. Ik zag laatst dat kleine flessen olijf olie in de bonus waren bij de Albert heijn. Maar als je het even uitrekent zijn de grotere flessen met de standaard prijs nog steeds goedkoper!

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken