Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

7 november 2017

Bloggers die ik ook volg (3)

Bloggers die ik ook volg (3)

Regelmatig kom ik blogs tegen die ik ga volgen en toevoeg op de de linker kant van Zuinigeman, onder het kopje Mijn lijst met blogs.

Aan deze lijst zijn onderstaande bloggers toegevoegd. Ik voeg bloggers gewoon toe en sta er verder niet bij stil. Maar vanaf nu sta ik er toch even bij stil. Hieronder een lijstje van een aantal bloggers die al een tijdje bestaan en een aantal bloggers die nog maar enkele maanden bezig zijn met bloggen. Hieronder vind je de link van de blogs en een beschrijving van de blogs.

http://budgetmamabespaart.blogspot.nl
Budgetmama Het blog dat vooral draait om groen leven, moederschap, sparen en besparen en alles om versneld de hypotheek af te lossen.

https://www.frugalicious.nl
Sinds 4 maanden is Frugalicious in de lucht. Hier een ex-shopaholic (alhoewel, nog steeds in de afkickfase), die (met vallen en opstaan) probeert de boel weer op orde te krijgen.

Al sinds ik jong ben werk ik, hard en vooral erg veel. De afgelopen 15 jaar heb ik aardig wat geld verdiend, en op de één of andere manier is (bijna) alles foetsie.  Mijn moeder probeerde me al van jongs af aan bij te brengen dat ik toch écht een deel van mijn geld apart moest zetten voor later, that never happened. Ik was eigenwijs en verdiende mijn eigen geld, niemand die mij kon vertellen wat ik er wel of niet mee moest doen.

Vanaf mijn 22e werk ik nagenoeg fulltime, verdien ik aardig wat geld en is mijn uitgavepatroon alleen maar gestegen. Onder het motto ‘geld moet rollen, anders was het wel vierkant geweest’ heb ik heeeel wat verbrast. Sinds internet shoppen bestaat en Google maps mijn huis weet te vinden het één groot feest. Ik had aandelen in PostNL moeten nemen.  Sinds drie maanden is het roer hier thuis omgegaan. Manlief hintte er soms stiekem op, dat ik misschien íets minder uit zou moeten geven. Maar wederom, mijn eigen zuurverdiende geld, mijn keuzes.

Toch kwam op een dag ineens het besef: ik spendeer zoveel tijd aan ‘projecten’. We hebben het project ‘horloges’ gehad, wekenlang online, zoeken op pinterest, Google, webshops etc etc. Prachtige Excelsheets met modellen, specificaties, prijzen etc. Het project ‘cowboylaarzen’ (Sendra’s), ‘winterjassen’ (Woolrich), ‘make-up’ (Urban Decay) en héél veel parfums (bij voorkeur Chanel). En het grootste probleem, tijdens de projecten kwam ik zoveel verschillende dingen tegen, dat ik me niet beperkte tot één aanschaf, nééé, we kochten gewoon wat de rekening (en het creditcard limiet) toeliet.

Het uiteindelijke moment dat de spullen binnenkwamen verdwenen ze in een la/kast/whatever en was het tijd voor het volgende project.  Ik kwam tot het besef dat ik vooral de projecten erg leuk vond, en het uiteindelijke resultaat me bar weinig kon schelen. Het grote probleem was dat juist het resultaat me erg veel geld kostte!

Een volledige koopstop was de enige optie, cold turkey erin. Na lang twijfelen stelde ik  mijn man op de hoogte van mijn plannen, en toen.. was er geen weg meer terug.  Sindsdien heb ik een nieuw project (ik moet iets met al mijn nieuw verworven vrije tijd): Persoonlijke financiën!

In het engels ‘frugal’, in het Nederlands ‘zuinig’, alhoewel ik zuinig weer zo negatief vind klinken. Frugal komt in vele gradaties, van mensen die hun wc-papier de deur uit doen om kosten te besparen (iew) tot aan een hutje op de hei gaan wonen om de woonlasten te drukken (gaan we hier niet doen) en mijn variant: heel goed nadenken waar je je geld aan uitgeeft en hoe!

Mijn project is het vinden van een balans. Een balans tussen uitgeven en sparen, nadenken en uiteindelijk doen. Luxe, op een verantwoorde manier.

Wil je op de hoogte blijven van mijn reis? En misschien stiekem zelf ook nog wat opsteken? Volg dan mijn blog!

http://koninginminima.blogspot.nl
Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau. Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!
  1. Leuk om zo deze blogs voor het voetlicht te brengen.
    Ik had de inspiratie-lijst op mijn blog ook bijgewerkt en jouw blog toegevoegd. Bedankt voor je reactie op mijn post over rode biet :-)

    Zelf vertaal ik frugal vaak als ‘spaarzaam’.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor de tips, ik ga weer even kijken! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken